Aleşii locali din Gorj au căzut la pace

0
5

De teama de a nu-și piarde mandatele, aleșii locali din cele patru comune fără Consiliul Local au căzut în cele din urmă la pace. La ora actuală, singurele localități fără viceprimar mai sunt Rovinari, Jupânești și Vladimir.

sorin-arjocaA treia oară e cu noroc, cel puțin în administrație unde s-a reuşit cu greu investirea noilor Consilii Locale. Duminică au avut loc ultimele sedințe, astfel că aleşii locali din Văgiulești, Fărcășești, Ionești și Vladimir au reușit să formeze consiliile locale, după două tentative eşuate. „Au fost constituite toate consiliile locale la nivelul judeţului Gorj. Ultima constituire a avut loc, ieri (n.r. duminică), la Vladimir. Nu au fost probleme deosebit numai că nu s-a ales viceprimarul, au amânat pentru o şedinţă ulterioară. Toate celelalte au fost constituite inclusiv Fărcăşeşti. Până la urmă, partidele politice au ajuns la o înţelegere”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.

Singurul aspect asupra căruia consilierii nu au căzut de acord este alegerea viceprimarului. „Nu există o sancţiune în ceea ce priveşte alegerea viceprimarului, dar luând în calcul Legea aleşilor locali, Legea 215 şi Constituţia, se spune foarte clar: unităţile administrativ-teritoriale sunt conduse de un primar şi viceprimar sau doi viceprimari în cazul oraşelor mari”, a precizat subprefectul Sorin Arjoca. La Jupânești, primăria funcționează de ani de zile fără viceprimar, primarul descurcându-se chiar dacă nu are adjunct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here