Ambițios și sigur pe el, Alexandru Motohonu își va construi o carieră în politica românească!

0
128

Alexandru Motohonu are 18 ani și studiază Administrație Publică la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) București, dorindu-și o carieră politică. Acum este student al Facultăţii de Administraţie Publică, din cadrul SNSPA București. „Am ales această facultate cu gândul să îmi îmbogăţesc cunoştinţele despre administraţia publică românească, să mă implic în administraţia publică şi în politică, pentru a aduce schimbarea mult dorită pe care oamenii o tot aduc în discuție, dar nu fac nimic concret”, a spus studentul.

Luna trecută, târgujianul Alexandru Motohonu a luat parte la Proiectul „Simularea Parlementului României”. „Despre acest proiect organizat de Societatea  Europeană pentru Justiţie am aflat de pe grupul de facebook al facultății. Din informaţiile pe care le deţin, o domnişoară din Gorj a mai participat la acest proiect, eu fiind cel mai mic participant din Gorj, ţinând cont de vârstă. Participarea la acest proiect mi-a oferit o experienţă nemaipomenită, din punct de vedere politic m-a ajutat să înțeleg exact demersul fundamentării unor legi, m-a pus faţă în faţă cu toate procesele legislative din Parlament. Am văzut ce înseamnă viata de parlamentar, mi-a oferit ocazia să intru în dezbateri legislative, să lucrez cu un grup parlamentar. În principal, acest proiect mi-a oferit experienţa de a fi parlamentar, chiar daca simulativ. (…) M-am confirmat formând o echipă puternică în cadrul acestui proiect, indiferent de afinităţile politice ale fiecărui membru din grupul din care am făcut parte. Am ales să mergem pe o politică ce se axează pe nevoia societăţii, și nu o politică asemănătoare cu cea recentă”, a declarat Alexandru Motohonu.

Jocurile politice sunt foarte des întâlnite

Cele trei zile în Parlamentul României, în cadrul proiectului, sunt descrise de tânăr ca fiind „o experienţă inedită”. Adolescentul le recomandă elevilor și studenților să se înscrie pentru a lua parte la această inițiativă: „Am învăţat care este drumul unei legi, de la creare până la implementare. Am văzut în mare parte cu ce se confruntă parlamentarii actuali, iar această experienţă m-a învăţat că jocurile politice sunt din ce în ce mai dese şi au un procent mai mare decât dezbaterile legislative. Ţinând cont că am facut politică de la 17 ani, și în momentul actual nu sunt afiliat politic, îmi doresc să intru în politică, la nivel înalt, alături de tineri, alături de colegii mei din acest proiect”, a mai afirmat tânărul student. „Din punct de vedere profesional, îmi doresc să termin facultatea, să urmez un master în domeniu, chiar și un doctorat, deoarece vreau să intru în politică și este necesar să fiu bine instruit, învăţat. Sper să ajung unde îmi propun şi să formez o echipă pe viitor, cu tineri ce pot schimba în bine această ţară!”, a adăugat Alexandru Motohonu.

Despre proiectul la care a participat tânărul

Proiectul „Simularea Parlamentului României (simPRO)” este organizat de Societatea Europeană pentru Justiţie, Asociaţia Junii, Societatea Studenţilor Universităţii din Bucureşti, în parteneriat cu Camera Deputaţilor. Simularea Parlamentului României (simPRO) este un proiect ce deservește intereselor elevilor şi studenţilor, prezentându-se sub forma unei simulări instituționale. Simularea Parlamentului României reprezintă un proiect naţional care pune accentul pe dezbatere și acțiune. Este un proiect care încurajează tânăra generație și noua elită în implicarea în viaţa comunităţii, dezvoltarea simţului civic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here