Acasa / Actualitate / Ambulanțe noi la SJA Gorj, personal foarte puțin!

Ambulanțe noi la SJA Gorj, personal foarte puțin!

Serviciul de Ambulanță Gorj a primit o nouă tranșă de autospeciale. Șapte ambulanțe 4X4 au fost distribuite în teritoriu. Conducerea serviciului susține că, din păcate, îmbunătățirea parcului auto nu înseamnă și îmbunătățirea sistemului vitregit de lipsa de personal.

Parcul auto al Serviciului de Ambulanțe se reînnoiește ușor. În ultimul an 14 autospeciale au ajuns la Gorj, fiind trase pe dreapta vechile ambulanțe depăsite de timp.„Erau foarte necesare aceste ambulanțe. Parcul nostru de 34 de mașini era uzat și mașinile noi erau foarte necesare. Din decembrie 2018 s-a început o reînnoirea a parcului, atunci au ajuns la Gorj cinci autospeciale, și, anul acesta, ne-au venit alte cinci ambulanțe. Acum ne-a fost distribuită o tranșă de șapte ambulanțe 4X4 foarte necesare pentru parcul auto. Parcul inițial a fost de 34 de ambulanțe, 25 erau deja depăsite urmând ca în 2019-2020 să iasă din folosință și celălalte nouă. Avem promisiunea că în decembrie o să ne mai vină patru ambulanțe. Totodată, în 2020 ne așteptăm la reînnoirea parcului cu diferența de ambulane care sunt ieșite din uz”, a declarat managerul Constantin Mitroi.

Ce fac cu mașinile vechi?

De-a lungul timpului vechile ambulanțe ieșite din uz au zăcut în parcarea Serviciului, ulterior fiind date cu titlu gratuit la diverse instituții publice. Acum, strategia se schimbă. „În discuțiile avute cu domnul Arafat se dorea crea unui parc de rezervă la nivel național, de 150 de ambulanțe care să fie amenajate undeva și să rămână strict de rezervă în cazul în care există în vreun colț al țării vreun accident cu daună totală. Diferențele probabil vor fi distribuite cu titlu gratuit către primări sau alte instituții care vor avea nevoie”, a mai declarat Mitroi.

Deficit mare de personal

În ciuda acestor vești bune, problemele la SJA Gorj sunt rezolvate doar pe jumătate. Unitatea încă funcționează cu deficit de personal. „Avem probleme de personal. E un lucru bun că a început schimbarea parcului însă rămâne problema personalului. Se dorește demararea unor proceduri, acum să vedem conjunctura politică, pentru deblocarea a 500 de posturi. Sunt necesare aceste deblocări pentru că în momentul de față Serviciul de Ambulanță lucrează la 51%, grad de ocuparea a postului după normativ, deci am avea nevoie de încă 50%. Nu e suficient doar înlocuirea ambulanțelor, este imperios necesar ca să se umble și la completarea schemei de persoanel pentru că altfel rămâne în aceiați situație: echipaje puține chiar dacă sunt mașini și, astfel, crește timpul de ajungere la caz”, a mai declarat managerul SJA Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*