Ambulanțele de la Gorj, UZATE! Promisiuni pentru un nou parc auto

0
21

Marinică Niculescu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, a declarat zilele trecute că aproximativ 70% din parcul auto al SJA are un grad ridicat de uzură. Din păcate, unele dintre autospeciale au între 500.000 și 900.000 de kilometri parcurși, ceea ce înseamnă un grad ridicat de uzură. Ministerul Sănătății promite că la anul vor fi achiziționate ambulanțe noi-nouțe!

Parcul auto al SJA Gorj este compus din 35 de ambulanțe, iar multe din ele au necesitat numeroase reparații de-a lungul anilor. Gradul de uzură al mașinilor este foarte mare, iar aproximativ 70% din ambulanțe ar trebui înlocuite cu unele noi. Din păcate, potrivit reprezentanților SAJ Gorj, în trecut, s-a întâmplat să se defecteze și în timp ce tranzitau alte județe și pacienții să fie preluați de către colegii de acolo. Au fost și situații în care s-au transportat ambulanțele pe platforme pentru a fi reparate. Cu această problemă se confruntă toate serviciile județene de ambulanță din România. La nivelul județului Gorj, potrivit managerului Serviciului Județean de Ambulanță (SJA), Marinică Niculescu, aproximativ 70% din ambulanțe au peste 500.000 de kilometri, fiind necesară înlocuirea lor cu unele noi.. „Multe dintre ele au depășit 500.000 de kilometri și, dat fiind gradul de uzură, acestea intră periodic în service. 70% din ambulanțele noastre au peste 500.000 de kilometri și ar trebui să le înlocuim”, a spus Marinică Niculescu, managerul SJA Gorj.

Ce promit oficialii din Guvern

Premierul Mihai Tudose a declarat că decizia Guvernului de a aproba cadrul legal pentru achiziția centralizată a 2.200 de ambulanțe reprezintă și un mesaj pentru sindicatele din domeniu, el arătând că acestea au dreptate când afirmă că nu pot să-și desfășoare activitatea cu echipamente învechite. Potrivit ei, în prezent, peste 50% din parcul de ambulanțe este vechi. „Peste 50% din parcul de ambulanțe, asta se știa, am mai spus-o, dar este important să motivăm această achiziție centralizată, 50% din parcul serviciilor publice de ambulanțe și SMURD depășește peste șapte ani vechime și o mare parte dintre acestea au atins, deja, 10 ani”, a spus și ministrul Carmen Dan citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here