Ambulanţele, un pericol pentru pacienţi şi ambulanţieri

0
21

Pericolul vine, uneori, cu ambulanţa! Toate maşinile de intervenţie din Gorj sunt mai vechi de 9 ani, iar unele ambulanțe mai au puţin şi-şi dau kilometrajul peste cap. Cu toate acestea, autospecialele nu sunt scoase din uz, punând astfel în pericol atât siguranţa pacienţilor cât şi a personalului medical. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Gorj spun că au promisiuni de la Ministerul Sănătăţii în vederea achiziţionării de ambulanțe noi, în cursul anului viitor.

Ambulanţa Gorj, modernizată

Merg la intervenţii cu ambulanţe care au aproape un milion de kilometri la bord, dar au tablete care costă aproape cât o maşină. Se întâmplă în Gorj, unde medicii de pe ambulanţă au primit dispozitive care costă 11.000 de lei fiecare, cumpărate din bani europeni. Din cele 35 de ambulanţe de la SJA Gorj, peste jumătate ar trebui casate. „Marea majoritate provin din 2007-2008 cu un rulaj de peste 500.000 de kilometri. Avem ambulanţe care au rulat 800.000 de km. Deci acestea sunt uzate şi fizic şi moral, ar trebui cam toate înlocuite”, a declarat Marinică Niculescu, managerul SJA Gorj.

SJA este deficitar şi la capitolul personal

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj este deficitar şi la capitolul personal. 70 de cadre medicale ar trebui angajate la ambulanta pentru a acoperi necesarul de personal. „Am făcut un calcul estimativ şi pe forţa operativă ne-ar mai trebui încă vreo 70 de posturi. Noi am făcut solicitare la Ministerul Sănătăţii”, a precizat Marinică Niculescu.

De ani buni se solicită achiziţionarea de ambulanţe şi suplimentarea personalului la Serviciul de Ambulanţă al judeţului şi de fiecare dată s-au obţinut doar promisiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here