21.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăActualitateAmenzi pentru locuitorii din Polata, Ursați și Scoarța, dacă-și udă grădinile

Amenzi pentru locuitorii din Polata, Ursați și Scoarța, dacă-și udă grădinile

În localitățile componente ale municipiului Târgu-Jiu, Polata și Ursați, precum și în comuna Scoarța, se înregistrează o presiune scăzută la apă, din cauza celor care își irigă grădinile.

„Având în vedere temperaturile crescute și lipsa precipitațiilor din ultima perioadă, precum  și recomandările de  la nivel național pentru evitarea risipei de apă, facem apel la consumatori să utilizeze apa potabilă în scopuri de uz casnic.

Folosirea de către unii utilizatori a apei potabile în alte scopuri poate provoca probleme în alimentarea celorlalți clienți. Cu o astfel de problemă se confruntă populația din localitatea componentă a municipiului Târgu-Jiu, Polata-Ursați și localitatea Scoarța unde presiunea și debitul apei depind strict de utilizarea rațională în această perioadă. Apa din rețeaua publică nu se folosește pentru a uda grădina, gazonul sau pentru umplerea bazinelor și piscinelor.

Consumul exagerat de apă duce la scăderea debitului, iar operatorul Aparegio Gorj SA nu mai poate asigura furnizarea serviciului de alimentare cu apă în parametri normali, în toată aria de operare“, au transmis reprezentanții Aparegio.

Amenzi de până la 80.000 de lei

Cei care își udă grădinile pot fi amendați, sancțiunea putând să ajungă până la 80.000 de lei. „Reamintim tuturor consumatorilor,  că nerespectarea ,,de către utilizatorii de apă a obligațiilor legale ce le revin privind gospodărirea rațională a apei (…), constituie CONTRAVENȚIE și se sancționează cu AMENDĂ conform art.87 și art. 88 din Legea Apelor  nr.107/1996 modificată și actualizată. Cuantumul contravențiilor este cuprins  între 75.000 lei  și 80.000 lei, pentru persoanele juridice, și cu amendă de le 25.000 lei la 30.000 lei pentru persoanele fizice“, a mai transmis Aparegio.

Comisarii de la Protecția Consumatorului au aplicat amenzi de peste 200.000 de lei

0
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Gorj a aplicat, în luna august, 39 de amenzi...

Amenzi de 900.000 de lei aplicate de poliția locală la disciplina în construcții

0
Amenzi consistente aplicate de Poliția Locală Târgu Jiu de la începutul anului și până în...

Pizzerie amendată de Direcția Sanitară Veterinară

0
O pizzerie din municipiul Motru a fost amendată de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!