24.2 C
Târgu Jiu
marți, mai 17, 2022
AcasăActualitateAmnistie cu cântec în Consiliul Local Târgu Jiu! Marcel Romanescu: „Interesul personal...

Amnistie cu cântec în Consiliul Local Târgu Jiu! Marcel Romanescu: „Interesul personal pot să îl înțeleg”

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, este acuzat că își urmărește interesul personal în ședințele de consiliu local. Primarul Marcel Romanescu spune că vicele împreună cu mulți angajați ai primăriei vor să scape de plata unor sume de bani încasate ilegal. Pentru asta a fost adoptată deja o hotărâre de consiliu care să permită ștergerea datoriilor invocând legea amnistiei fiscale.

Mărul discordiei dintre aleși în reprezintă sporul de 50% încasat de cei care făceau parte din comisia locală de fond funciar. Instituțiile statului au considerat că sporul este ilegal și au dispus recuperarea sumelor, numai că, între timp a apărut legea amnistiei fiscale, iar unii dintre aleși au sperat că pot scăpa de plata sumelor. Un astfel de proiect de hotărâre a fost votat în ultima ședință a Consiliului Local Târgu Jiu. „Eu am citit acel proiect de hotărâre, dar el a fost inițiat de 6 sau 7 consilieri locali, nu doar de mine. Acești oameni aveau acest drept. Dacă veți citi legea amnistiei, de asemenea, un raport al Corpului de control al prefectului și o parte din materialele lăsate de Curtea de Conturi, o să vedeți că acești oameni au acest drept. Luni era cam ultima zi când, printr-o hotărâre de consiliu local, era consfințită posibilitatea de a se șterge aceste popriri. Am făcut un lucru bun pentru oamenii din Primăria Târgu Jiu. E dreptul lor să nu dea niște bani aiurea. Dacă primarul Marcel Romanescu nu este mulțumit și consideră că această hotărâre de consiliu local nu este legală, poate să o atace mai departe sau chiar prefectul poate să o anuleze”, a declarat consilierul local PSD Cristian Toader Pasti.

„Sumele trebuiau returnate”

Primarul Marcel Romanescu spune că hotărârea de consiliu se bazează în mare parte pe un raport al Instituției Prefectului, pe care l-a și atacat deja în instanță. „Interesul personal pot să îl înțeleg, mai ales că între persoanele care cer amnistierea acelor sume se regăsește și domnul viceprimar Aurel Popescu. Nu am înțeles însă foarte bine de ce a trebuit să demareze un astfel de proiect făcut pe baza unui raport înaintat de Corpul de control al Instituției Prefectului. Raportul acela poate fi cel mult o recomandare pentru instituția pe care o conduc. Mai mult, am atacat acel raport la instanțele de judecată. Noi considerăm că nu este conform cu realitatea. Sumele de care discutăm sunt sume care, după părerea noastră, nu au fost prevăzute în legea amnistiei din 2018. Angajații primăriei au mers în instanță, doi dintre ei au și pierdut anularea dispozițiilor de imputare și corect era să definitivăm toate procesele de pe rol. Dacă instanța anula acele dispoziții, nu era nicio problemă, dar, ținând cont că instanța a păstrat dispozițiile emise de primar, înseamnă că sumele trebuiau returnate”, a declarat Marcel Romanescu.

S-a sucit Corpul de control al prefectului?

Primarul spune că inclusiv reprezentanții Prefecturii se contrazic singuri prin deciziile luate recent. „Cred că este vorba de vreo 14 angajați. Este vorba de acel spor de 50% încasat pe legea 18. Sunt sume în jurul a 10.000-15.000 de lei pentru fiecare dintre angajați. Sporul era direct proporțional cu salariul, iar sumele sunt diferite. Culmea, în decembrie 2017, tot Instituția Prefectului a atacat în contencios hotărârea de consiliu local care prevedea salarizarea personalului din cadrul primăriei. Pe de o parte Instituția Prefectului spune că nu le-am acordat în mod legal, și din acel moment nu s-a mai dat sporul, iar, ulterior, în 2019, Corpul de control al prefectului spune că ar fi trebuit amnistiate”, a mai declarat primarul Marcel Romanescu.

Romanescu vrea scaunul lui Vîlceanu

0
Liderul PNL Târgu Jiu vrea șefia organizației județene. Marcel Romanescu afirmă că în 2024 va...

Fiica cea mică a primarului Marcel Romanescu, șocată de accidentul de pe bulevardul C. Brâncuși

1
Fiica cea mică a primarului Marcel Romanescu a fost șocată în urma accidentului care s-a...

Judecătoria Târgu Jiu a hotărât dezafilierea membrilor asociați de la clubul de fotbal Panduri Târgu Jiu

0
Un complet de la Judecătoria Târgu Jiu a hotărât dezafilierea Consiliului Local Târgu Jiu, Consiliului...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!