19.3 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăActualitateAnchetă la Ambulanța Gorj după accidentul din Tg-Cărbunești

Anchetă la Ambulanța Gorj după accidentul din Tg-Cărbunești

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, Raed Arafat a cerut explicații șefului Ambulanței Gorj. Mai mult, Arafat a trimis de urgență o ambulanță SMURD de victime multiple pentru a prelua toți pacienții de la Târgu-Jiu și Târgu-Cărbunești. În tot acest timp, Marinică Niculescu susține că a fost „o intervenție formidabilă”.

Ieri, două victime au așteptat 40 de minute în agonie pe carosabil sosirea unor ambulanțe, iar coordonatorul de la ISU, doctorița Popescu a trimis ambulanțe de transport pacienți adică fără dotări de urgență. Managerul unității a declarat că a fost trimisă o informare către Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI cu privire la faptul că se face o anchetă internă. Cu toate acestea, managerul susține că s-a intervenit la fața locului, conform procedurilor, fără nicio întârziere: „pe mine personal nu m-a sunat domnul Arafat, dar am înțeles că l-a sunat pe domnul colonel Dumitrașcu de la ISU, pentru niște informații pe care le-a văzut pe un post de televiziune. Am făcut informare că am început o anchetă internă și în funcție de ce se va constata o să-l informăm ulterior”, a declarat Marinică Niculescu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj. Arafat a trimis de urgență o ambulanță SMURD de victime multiple pentru a prelua pacienții de la Târgu-Jiu și Târgu-Cărbunești. Marinică Niculescu a mai precizat că operațiunea de intervenție a fost complexă. Cât privește starea victimelor, patru dintre ele au fost transportate încă de ieri la Spitalul de Urgență din Craiova, iar alte două în capitală. La Spitalul de Urgență din Craiova au fost transportați cei doi preoți. Unul dintre ei a suferit o fractură de femur stâng și hemoragie la cap, iar celălalt un traumatism cranio – cerebral. Tot la Craiova a ajuns și tânăra de 15 ani, victimă în accidentul petrecut la Câmpul Mare. Adolescenta a suferit un traumatism cranio- cerebral și traumatism de bazin. Una dintre victimele implicate în accident, un tânăr în vârstă de 24 de ani din județul Vâlcea încă se află în comă, prezentând politraumatism cranio-cerebral. Și starea victimelor transportate la spitalele din capitală este de asemenea gravă.

Situație incertă la Ambulanța Gorj: nu se știe cine conduce instituția

0
  Situația este incertă la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, unde mandatul actualului director, Traian Constantinescu,...

A fost răpus de COVID-19 un apreciat asistent medical din cadrul Ambulanței Gorj

2
Ion Cornoiu, un apreciat asistent medical din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, de la...

S-a lansat platforma online GorjBiz.ro – principala sursa de stiri cu caracter economic din Gorj

0
Nevoia de informatie de actualitate, coagulata, de calitate și la îndemâna utilizatorilor și-a gasit soluția...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!