9.1 C
Târgu Jiu
joi, martie 4, 2021
Acasă Actualitate Ancheta în cazul bătrânei de 88 de ani externată din spital a...

Ancheta în cazul bătrânei de 88 de ani externată din spital a fost finalizată. Care este concluzia investigației

Ancheta în cazul bătrânei în vârstă de 88 de ani, din comuna Roșia de Amaradia, care a fost externată din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și găsit înghețată de un taximetrist pe o bancă din parcul din fața unității medicale a fost finalizată.

Medicul Constantin Dinu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a condus ancheta internă care s-a desfășurat. Acesta a precizat, la postul de televiziune Tele 3, că bătrâna a fost îngrijită corespunzător: „Femeia nu a stat în frig. S-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe prin Serviciul de Ambulanță. A fost luată de acasă în urma unui apel la 112, pentru o durere de umăr. A fost adusă la Spitalul Județean de urgență Târgu Jiu, la Unitatea de Primiri Urgențe, unde a fost examinată de medicul de serviciu, trimisă în serviciul de radiologie, diagnosticată, chemat medicul specialist ortoped, rezolvată, adică redusă luxația scapulo-humerală, imobilizată într-un bandaj, administrată rețetă. Pentru acest timp de patologie nu se face internare nici în absența COVID, dar în această perioadă în care trebuie respectate mai multe reguli“.

„Pacienta a părăsit Unitatea de Primiri de Urgențe după 15 minute“

Directorul medical spune că bătrâna a fost externată, dar i s-a indicat de către personalul spitalului să aștepte în zona triaj, iar aceasta a plecat de aici: „Am condus această comisie de anchetă. Din discuțiile cu medicul de UPU reiese faptul că pacienta l-a informat pe medicul de la urgență că fiul dumneaei care era lângă dumneaei când a plecat la domiciliul. Pacienta a fost tratată corespunzător de trei medici ai spitalului nostru, iar în discuția cu medicul de la UPU, aceasta i-a relatat că vine fiul să o ia. A fost îndrumată către zona de triaj așteptare, acolo unde este căldură și scaune, cu foaia de observație, rețeta și recomandările pentru acasă. După 10-15 minute, personalul spitalului, încercând să se intereseze de starea doamnei, a constat că aceasta dispăruse de acolo. Ca și comisie, am verificat camerele de luat vederi și s-a constat că pacienta a părăsit Unitatea de Primiri de Urgențe după 15 minute“.

Bătrânica de 88 de ani a fost găsită înghețată pe o bancă din parc de către un taximetrist, care s-a oferit să o aducă acasă, în comuna Roșia de Amaradia, pentru că aceasta era confuză. Fiul femeii a fost revoltat de faptul că nu a fost anunțat de nimeni despre faptul că bătrâna a fost externată.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente