Ancheta în cazul medicului de la UPU Târgu-Jiu, anulată

0
61

Prim-procurorul Pachetului Judeţean, Gheorghe Focşan, a anulat ancheta în cazul unui medic acuzat de ucidere din culpă. Liliana Puiu Crăciun, medic la Urgenţe, ar putea scăpa basma curată.

Deşi procurorul Emil Moţa a finalizat dosarul în care medicul Liliana Puiu Crăciun este acuzată de ucidere din culpă, şi a decis trimiterea acesteia în judecată, rechizitoriul este ţinut de mai bine de o săptămână în biroul prim-procurorului Gheorghe Focşan. Şeful Parchetului Judeţean refuză avizarea rechizitoriului pentru ca medicul să fie judecat. Focşan a motivat că dosarul nu era de competenţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi procurorul ar fi trebuit să-şi decline competenţa. Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Gorj, a precizat că respectivul dosar nu a fost preluat în condiţiile legii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, astfel încât intervine nulitatea absolută. În aceste condiţii, Liliana Puiu Crăciun ar putea scăpa basma curată după ce procurorii Emil Moţa şi Gheorghe Focşan au tergiversat ancheta până când toate actele din dosar au fost anulate.

Focşan dă vina pe Moţa

Focşan îl acuză, însă, pe Moţa că a făcut ancheta timp de doi ani, deşi nu era de competenţa sa, şi astfel totul a fost în zadar. În schimb, procurorul Emil Moţa susţine că superiorul său şi-a dat acceptul pentru dosar când i l-a atribuit. În asemenea caz, ancheta va trebui reluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. În tot acest timp mama unei tinere aşteaptă de mai bine de patru ani să se facă dreptate după ce fiica ei ar fi murit în urma unei injecţii administrate de medicul de la Urgenţe, Liliana Puiu Crăciun. În toamna anului 2008, tânăra de 24 de ani, Lorena Buicu a murit la un spital din Târgu-Mureş după ce iniţial, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din Târgu-Jiu, medicul Liliana Puiu Crăciun i-a administrat acesteia un tratament neadecvat. O expertiză efectuată în acest dosar de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” a arătat că tratamentul efectuat de Liliana Puiu Crăciun nu a fost aplicat în mod corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here