19.9 C
Târgu Jiu
joi, mai 28, 2020
Acasă Actualitate Anchetă penală la Universitatea ”Constantin Brâncuși”

Anchetă penală la Universitatea ”Constantin Brâncuși”

Curtea de Conturi a descoperit o deturnare de fonduri de trei milioane lei la Universitatea ,,Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu.

Publicația „Newsweek“ a publicat, ieri, o investigație jurnalistică cu privire la neregulile de la UCB. Potrivit sursei citate, pentru a plăti salariile angajaților, conducerea universității i-a tăiat pe studenți de la burse. Raportul Curții de Conturi a fost emis la finalul lui 2018, iar în septembrie, anul acesta, Curtea de Conturi a trimis documentele către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Senatul universității a hotărât, în anul universitar 2017-2018, diminuarea, ilegal, a cuantumului burselor studenților. Nemulțumiți, aceștia au reclamat la Ministerul Educației Naționale.

Camera de Conturi Gorj a constatat că studenții au fost prejudiciați cu suma de 125.388 lei, rezultată din diminuarea cuantumului burselor, dar și că au fost utilizați ilegal 463.318 lei de la burse şi a 312.040 lei de la transportul studenților pentru plata salariilor și achiziții de bunuri și servicii.

Sponsorizări suspecte

Curtea de Conturi a mai constatat că au fost angajate 10 persoane, în perioada iulie 2017- octombrie 2018, în condițiile în care universitatea se afla în restructurare.

Raportul că în anul 2018, conducerea universității a obligat angajații care primesc venituri din proiecte cu fonduri europene să sponsorizeze universitatea cu 30% din sumele încasate.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Stimulent de risc social pentru angajații DGASPC Gorj

Angajații Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului Gorj vor beneficia de stimulent de risc social. Este vorba despre cei peste 550 de...

Managerul SJU Târgu Jiu s-a vindecat. Vienescu: ”au fost momente grele în perioada de internare”

Managerul Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu a fost externat. Dumitru Vienescu a ajuns deja acasă după ce a beneficiat de tratament antiCOVID...

A fugit din spital. Era internat la psihiatrie

Un cadru medical din Secția Psihiatrie din Tg-Jiu a dat alarma aseara după ce a sesizat dispariția unui bărbat de 41 ani. Polițiștii au...

Bombă pe piața imobiliară din Gorj: sediul BCR a fost cumpărat de un cunoscut om de afaceri gorjean

Unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din județul Gorj a dat lovitura pe piața imobiliară. Ilie Ilinca a achiziționat recent sediul BCR...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini