Acasa / Actualitate / Anchetă penală la Universitatea ”Constantin Brâncuși”

Anchetă penală la Universitatea ”Constantin Brâncuși”

Curtea de Conturi a descoperit o deturnare de fonduri de trei milioane lei la Universitatea ,,Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu.

Publicația „Newsweek“ a publicat, ieri, o investigație jurnalistică cu privire la neregulile de la UCB. Potrivit sursei citate, pentru a plăti salariile angajaților, conducerea universității i-a tăiat pe studenți de la burse. Raportul Curții de Conturi a fost emis la finalul lui 2018, iar în septembrie, anul acesta, Curtea de Conturi a trimis documentele către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Senatul universității a hotărât, în anul universitar 2017-2018, diminuarea, ilegal, a cuantumului burselor studenților. Nemulțumiți, aceștia au reclamat la Ministerul Educației Naționale.

Camera de Conturi Gorj a constatat că studenții au fost prejudiciați cu suma de 125.388 lei, rezultată din diminuarea cuantumului burselor, dar și că au fost utilizați ilegal 463.318 lei de la burse şi a 312.040 lei de la transportul studenților pentru plata salariilor și achiziții de bunuri și servicii.

Sponsorizări suspecte

Curtea de Conturi a mai constatat că au fost angajate 10 persoane, în perioada iulie 2017- octombrie 2018, în condițiile în care universitatea se afla în restructurare.

Raportul că în anul 2018, conducerea universității a obligat angajații care primesc venituri din proiecte cu fonduri europene să sponsorizeze universitatea cu 30% din sumele încasate.

2 comentarii

  1. SUNT NECESARE REDUCERI DRASTICE DE PERSONAL, NU MAI AU STUDENTI!

  2. decat studenti prosti ,mai bine meseriasi buni.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*