Acasa / Actualitate / Angajaţii de la IDP vor intra în greva foamei. Salariile se lasă aşteptate

Angajaţii de la IDP vor intra în greva foamei. Salariile se lasă aşteptate

Nemulţumirile continuă în rândul angajaţilor de la Intrepinderea de Drumuri şi Poduri, care se ocupă de lucrările de consolidare a podului de la Turcineşti. Aceştia ameninţă că vor intra în greva foamei dacă nu vor primi banii promişi de luni de zile. La ultimul protest muncitorii au fost asiguraţi că pe data de 12 iulie vor pleca acasă cu bani, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

La ultima întâlnire pe care au avut-o cu superiorii muncitorii de la IDP au primit doar promisiuni. A fost pentru ultima dată când au crezut în cuvinte, cel puţin asta susţin oamenii care sunt din nou nemulţumiţi. Au trecut mai bine de două săptămâni de când au stat faţă în faţă cu oamenii pentru care aceştia lucrează. Ieri dimineaţă au anunţat că de luni vor intra în greva foamei, grevă care se va termina abia atunci când vor primi ceea ce li se cuvine. ,,Luni intrăm în grevă. Nu se mai poate. Ne mint de pe o zi pe alta, ne dau diferite termene. Eu cum sa îi mai cred? Au zis că pe 12. Trecu şi jumătatea lunii şi noi nu mai văzurăm banii”, a spus unul dintre muncitori.

Situaţia este cu atât mai critică cu cât copiii angajaţilor IDP trebuie să înceapă şcoala. ,,Avem copii care pleacă la şcoală. Nimeni nu ştie ce sentiment ne încearcă. Nu avem bani de rechizite, de mâncare sau transport nici nu mai vorbim”, a spus alt angajat. Astăzi este ziua lor, iar oamenii îşi amintesc cu nostalgie de timpurile în care primeau prime. Acest lucru se întâmpla în urmă cu aproximativ 5 ani, când altcineva era la conducere.

,,Nu ne-a mai dat nimic. Nici primă de Crăciun, nimic. Până acum cinci ani luam şi noi primă pentru ziua drumarului. De când a venit domnul Florică nu mai vedem nici salariile, ce să ne mai aşteptăm la alte beneficii”. De la ultimul protest nimeni nu s-a mai interesat de soarta lor, cel puţin asta susţin oamenii. De vizitele superiorilor nici nu se mai pune problema. Ieri, atunci când au solicitat ca liderul să vină să stea la discuţii, lucrătorii s-au izbit de un refuz.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*