Acasa / Actualitate / Angajaţii de la UM Sadu, vinovaţi la ultima explozie

Anchetă finalizată de ITM Gorj,

Angajaţii de la UM Sadu, vinovaţi la ultima explozie

Şeful Inspectoratului Teritoarial de Muncă (ITM) Gorj, George Romanescu, a făcut publice, luni, rezultatele anchetei demarate la ultima explozie produsă la Uzina Mecanică (UM) Sadu. Incidentul a avut loc la începutul lunii şi este al doilea din acest an.

Reprezentanţii ITM Gorj au ajuns la concluzia că responsabili de producerea accidentului de muncă sunt chiar angajaţii, care lucrau în acel moment în uzină. Directorul instituţiei de control, George Romanescu, a anunţat că cinci dintre aceştia, printre care şi şeful secţiei Pirotehnie, au primit avertismente scrise şi reţineri de 5% din salariu. „A fost o autoaprindere, nu o explozie. S-au luat unele măsuri împotriva întregului personal din secţia Pirotehnice. S-a reevaluat riscul de accidentare şi revizuirea planului de prevenire şi protecţie. Femeia care a suferit arsuri de gradele I şi II a primit avertisment. Alţi trei colegi de-ai acesteia au fost penalizaţi cu 5% din salariu pe o lună. Şi şeful secţiei a primit aceeaşi sancţiune”, a precizat George Romanescu, şeful ITM Gorj.

La începutul lunii august, o femeie a fost rănită în urma unei explozii care s-a produs la Uzina Mecanică Sadu. Curios este faptul că, la data respectivă, Lorin Boian, directorul Uzinei Mecanice Sadu, a declarat că angajata a respectat toate procedurile prevăzute în lucrul cu substanţe explozive, iar conducerea uzinei a luat toate măsurile de precauţie, pentru a preveni astfel de incidente. Ancheta însă, deschisă de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a stabilit cu totul altceva.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*