Acasa / Actualitate / Angajații Primăriei Stănești nu și-au primit salariile de trei luni
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Angajații Primăriei Stănești nu și-au primit salariile de trei luni

Funcționarii Primăriei comunei Stănești nu și-au mai primit salariile de trei luni. Cu toate acestea, angajații primăriei continuă să vină la serviciu. „Nu ne-am primit salariile pe o perioada de trei luni. De ce să nu venim la serviciu? Lucrăm în continuare. Nu am primit dispoziție pentru așa ceva“, a spus unul dintre funcționarii Primăriei Stănești.

„Angajații fac voluntariat“

Unii dintre salariații care nu și-au mai primit lefurile de trei luni au copii care au început școala. „Problema salariilor ne îngrijorează pe toți. Sunt colegi cu copii care au început școală și au avut nevoie acută de bani. Bine că celălalt părinte și-a primit salariul la timp și a mai putut să acopere din cheltuieli. Mulți dintre noi producem în gospodărie cele necesare existenței și reușim să ne mai descurcăm“, a precizat o altă angajată. „Situația este știută de toată lumea. Angajații fac voluntariat în momentul de față și au dreptul să se plângă. Fiecare are de achitat rate la bănci. Așteptăm rectificarea să vedem ce se poate face. Am mers la colectat, dar oamenii spun că nu au bani”, a mai menționat Dumitru Apostol, un alt salariat al primăriei.

Contul Primăriei Stănești este blocat

Primarul localității Stănești, Ștefan Blideanu, a recunoscut că situația este foarte gravă: „Probleme cu asigurarea drepturilor bănești sunt foarte grave. Începând cu luna iunie, angajații din Primăria Stănești nu și-au primit salariile. Anul trecut au fost executate o serie de lucrări, care au început de pe vremea fostului primar, decontate din bugetul local. Este vorba de asfaltarea unui drum comunal de doi kilometri în valoare totală de 15 miliarde lei vechi. Înainte de a ajunge în funcția de primar s-a plătit suma de cinci miliarde lei vechi, iar după ce am fost numit în funcție am mai făcut lucrări de 6,5 miliarde lei, dar nu am avut de unde să le plătim. Noi am cerut în luna decembrie să ne suplimenteze la rectificarea de buget, dar nu am primit nimic. În acest an, pentru că am avut multe alte facturi de achitat pentru diferite alte lucrări și servicii, am rămas cu această sumă de 6,5 miliarde de lei neachitată. Cei de la finanțe ne-au blocat sumele care erau repartizate comunei Stănești. Astfel că toate sumele care sunt repartizate comunei sunt oprite pentru plata arieratelor. Astfel, noi putem să achităm salariile din venituri proprii. Am reușit să strângem o sumă de 300 milioane de lei, dar au venit alte facturi la energie electrică sau salubritate și am fost nevoiți să ne achităm“.

Salariul pe o lună ar putea fi achitat

Primarul comunei Stănești spune că săptămâna viitoare se va putea acorda salariul pe o lună din taxa de concesiune pe o suprafață de gol alpin: „Săptămâna viitoare am putea plăti un salariu pe luna iulie, pentru că avem niște concesionari care au scadență la 15 septembrie să achite rata a doua pentru concesiune, iar suma pe care trebuie să o încasăm se ridică la 700 milioane de lei, valoarea salariile pe o perioadă de o lună”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*