Acasa / Actualitate / Anul școlar a început cu proteste la Padeș

Anul școlar a început cu proteste la Padeș

Mai mulți copii și părinți au protestat în prima zi a noului an școlar în comuna Padeș. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că grădinița din satul Cloșani a fost mutată în satul vecin, Motru Sec. Clădirea în care a funcționat grădinița se află în proces de reabilitare, iar lucrările nu au fost finalizate. Părinții vor să îi ducă pe cei mici la Căminul cultural, care a fost modernizat, dar reprezentanții Primăriei Padeș spun că nu se poate muta acolo grădinița, pentru că nu pot fi acordate avize.

Copiii și părinți au protestat, ieri, în curtea școlii. „Este bătaie de joc. Nu ne-au anunțat că îi vor duce pe copii la Motru Sec. Eu știam că vor merge la Cloșani, la căminul cultural. O să protestăm în curtea școlii“, a spus părintele unui copil.

Viceprimar: Conducerea școlii trebuia să-i anunțe pe părinți

Copiii nu ar putea învăța în Căminul cultural, pentru că nu există gard împrejmuitor și că la toalete nu există intrări separate. Mihai Argintaru, viceprimarul comunei Padeș, a spus că părinții ar fi trebuie anunțați de conducerea școlii: „Este un gest urât făcut de conducerea școlii, care trebuia să-i anunțe pe părinți. În căminul cultural sunt săli moderne. Nu știu de ce nu s-au putut desfășura cursuri acolo“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*