Anunț de început de an școlar! Se vor organiza festivități de deschidere?

0
594

Festivitățile de deschidere a anului școlar vor fi permise. Este anunțul făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu care afirmă că activitățile vor fi desfășurate în anumite condiții.

Spectacolele organizate în mai toate orașele din țară i-au făcut pe oficiali să permită și în unitățile de învățământ deschiderea anului școlar prin festivități specifice.

„Anul acesta le vom permite, pentru ca sunt multe alte acțiuni care sunt permise, acțiuni cu mii de persoane. În data de 13 septembrie masca va fi obligatorie și la exterior, pentru că sunt aglomerări mari de persoane care se creează: elevi, părinți, bunici, profesori și durata să fie de maximum o oră și jumătate”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Festivitățile vor avea loc în aer liber iar participanții trebuie să poarte mască de protecție. Totodată, durata maximă a evenimentelor nu trebuie să depășească o oră și jumătate.

Măști oferite de stat

În privința măștilor de protecție, ministrul a declarant că există stocuri suficiente. „În ședința de Guvern a fost promovată o reglementare prin care autoritățile locale vor pune la dispoziția școlilor măști de protecție. Există stocuri, știm exact pe fiecare județ, de 500, 600, 700 de mii de măști în fiecare județ. Acestea vor fi puse la dispoziția școlilor pentru elevi și cadre didactice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here