Aparat PCR pentru efectuarea testelor de COVID-19, la spitalul din Târgu Cărbunești

0
324

Un aparat de tip PCR pentru efectuarea testelor de COVID-19 va fi pus în funcțiune la spitalul suport de la Târgu Cărbunești. Cea mai mare parte a fondurilor vor fi asigurate de Ministerul Sănătății, dar o contribuție va avea și Primăria Târgu Cărbunești.

„Vom face o solicitare către Ministerul Sănătății pentru achiziționarea unui aparat PCR ca să putem face teste la Târgu Cărbunești. Primăria va suporta o finanțare de zece la sută din acest cost total al aparatului. Sper ca lucrările să se desfășoare într-un mod rapid, pentru că suntem pe finalul anului și trebuie respectate toate procedurile de achiziție și termenele legale în așa fel încât această finanțare să fie folosită în acest an. Contribuția primăriei va fi de peste 80.000 de lei, iar cea mai mare sumă, de 90%, va fi asigurată de către Ministerul Sănătății“, a spus primarul orașului Târgu Cărbunești, la emisiunea «Față în față» de la Impact Tv.

Clădire construită cu ajutorul unei sponsorizări

Clădirea care va adăposti aparatul va fi ridicat printr-o sponsorizare obținută de spital. „Domnul manager a reușit să obțină o sponsorizare pentru construcția unui corp de clădire din panouri sandwich. Sperăm ca după ce se va termina cu acest virus, aparatul să fie mutat în clădirea Ambulatoriului care va fi modernizată printr-un  proiect pe fonduri europene“, a mai adăugat primarul Dănuț Birău.

În județul Gorj mai există un aparat PCR la Spitalul Județean de Urgență Târgu Cărbunești, dar și la unele laboratoare private.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here