Aparatură de decontaminare, donată de către oameni de afaceri gorjeni

0
125

Şapte tuneluri de de dezinfecţie folosite la decontaminare echipamentelor au fost achiziţionate cu fonduri puse la dispoziţie de către mai mulţi oameni de afaceri din Gorj. Aparatele au fost donate spitalelor din Târgu Jiu şi Târgu Cărbuneşti, dar şi altor unităţi implicate în lupta cu noul coronavoris.

„Au sosit, și sunt deja instalate, şapte tuneluri de dezinfecție, donate de un grup de oameni de afaceri din Gorj!

Așadar, de astăzi (n.r. – de ieri) se va realiza mai ușor decontaminarea echipamentelor cadrelor medicale, ambulanțierilor și paramedicilor, la întoarcerea din misiuni.

De asemenea, se reduce covârșitor rata de infecție, la personalul medical, în momentul îndepărtării echipamentelor de protecție.

Cele șapte tuneluri de dezinfecție au fost amplasate astfel:

– Trei tuneluri la Spitalul Judetean de Urgență, respectiv la Unitatea de Primiri Urgențe, la Secția de Boli Infecțioase și la Spitalul 700

– Două tuneluri la Spitalul Târgu Cărbunești

– Un tunel la Serviciul Ambulanță

– Un tunel la ISU – SMURD“, este mesajul transmis de către medicul Bogdan Niculescu, şeful Secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Laboratorul genetic, dat în folosinţă până la finalul lunii

Potrivit medicului Niculescu, până la sfârşitul acestei luni va fi dat în folosinţă laboratorul genetic care va putea efectua teste pentru depistarea infecţiilor cu COVID-19.

„De asemenea, reamintesc că se fac eforturi ca până la sfârșitul lunii să fie dat în folosință laboratorul genetic cumpărat și donat de oameni de afaceri gorjeni, și amplasat în curtea spitalului de la pasarelă. În cadrul acestui laborator genetic se va testa atât covid-19, cat si multe alte afectiuni“, a transmis medicul Bogdan Niculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here