11.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăActualitateAparatură lipsă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

Aparatură lipsă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

După doar o săptămână de la instalarea medicului Claudia Manu pe scaunul de manager al Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu, tot mai multe deficienţe ies la iveală. Astfel, în urma verificărilor efectuate până în prezent de noua conducere a spitalului, reiese faptul că sunt necesare peste 100 de mii de lei noi numai pentru reparaţia şi înlocuirea aparaturii medicale.

Deficienţele semnalate de noul manager al Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu, Claudia Manu, vizează atât liniile de organizare internă, cât şi pe cele de dotări cu aparatură a unităţii medicale. În acest sens, Manu are în vedere propunerea de modificări în organigramă, organigramă ce se află în momentul de faţă spre avizare la Consiliul Judeţean. După ce a făcut o serie de verificări pe fiecare secţie a spitalului, noul manager a descoperit nu doar aparatură defectă, ci şi dotări importante care lipsesc cu desăvârşire. Bugetul necesar pentru punerea la punct a aparaturii din dotarea Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu este unul de ordinul sutelor de mii de lei noi. Şi cum banii alocaţi pentru achiziţionarea pieselor sau aparaturii necesare unităţii medicale târgujiene sunt insuficienţi, se constituie o listă cu priorităţi. „Din capitolul urgenţe, din punctul meu de vedere, pentru a fi reparate sunt pe de o parte ecograful şi mă refer aici în speţă la sonda cardiacă. Am făcut o evaluare a acestei piese şi ne-ar trebui circa 20 de mii de lei plus TVA, pentru repararea acesteia. Şi endoscopul cu cele două componente: partea de endoscopie gastrică a cărei reparare, de fapt înlocuire, ar costa circa 50 de mii de lei şi partea de colonoscop a cărei înlocuire ar costa 38 de mii de lei. Din păcate, pe fila de reparaţie a acestora nu avem în disponibil atâţia bani. Ne vom strădui să facem rost, în primul rând, de banii penrtu repararea sondei cardiace şi apoi poate reuşim să facem rost de bani şi pentru endoscop”, a declarat managerul Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu, Claudia Manu.

Discrepanţe în secţiile spitalului

Nici activitatea cadrelor medicale ale spitalului nu va scăpa de monitorizarea managerului Claudia Manu. Asta, ca urmare a faptului că, în urma controalelor efectuate pe secţiile unităţii medicale au fost descoperite nereguli între dimensionarea compartimentelor şi numărul de servicii efectuate, motiv pentru care prioritatea noului manager este aceea de a lua măsuri în acest sens. „Am remarcat că există o discrepanţă între dimensionarea diverselor compartimente ale spitalului şi numărul de servicii efectuate. Cred că în primul rând cu această voi începe, astfel încât în realitate să se regăsească şi scriptic”, a menţionat Claudia Manu, managerul spitalului târgujian. În ceea ce priveşte numărul secţiilor spitalului, managerul dă asigurări că nu se pune problema dispariţiei unora dintre acestea. Ba, mai mult, se discută despre înfiinţarea unora noi. Este vorba despre înfiinţarea Secţiei Îngrijiri Paleative.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -