Aplicație dezvoltată de RAR pentru a afla istoricul unui autovehicul

0
36

Orice persoană care deține sau intenționează să achiziționeze un vehicul poate verifica istoricul acestuia cu condiția ca mașina să fii trecut cel puțin o dată pe la RAR. Aplicația este disponibilă de ieri pe site-ul oficial al Registrului Auto Român: www.rarom.ro

„Datele se obțin dacă solicitantul introduce în aplicația „ISTORIC VEHICUL” adresa de email și numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/șasiu). Aplicația va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă și, după validarea lui, va furniza către aceeași adresă de email informațiile pe care le-am considerat utile pentru deținătorul sau viitorul deținător al unui vehicul“, se arată într-un comunicat de presă.

Ce informații putem afla de la RAR

Cei care vor să afle mai multe informații legate de o mașină pot să afle câți kilometri avea în momentul în care a ajuns la RAR. „Datele generate sunt: activitățile derulate la RAR și numărul de kilometri înregistrați în bordul mașinii (kilometri regăsiți în baza de date a RAR sau a stațiilor ITP autorizate), existența/valabilitatea cărții de identitate a vehiculului, câteva date tehnice și de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP. Atenție! Datele oferite reflectă configurația vehiculului și statutul acestuia și sunt valabile la data interogării acestora în sistemul nostru informatic. Aceste date nu sunt destinate comercializării, iar folosirea aplicației se supune unor termene și condiții, care sunt detaliate în momentul accesării aplicației „ISTORIC VEHICUL”.

Dacă aplicația se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricționat accesul în consecință. Aplicația poate fi accesată și de pe smartphone“, se mai arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții RAR vor să ofere mai multe informații

Reprezentanții RAR vor să extindă aplicația și să ofere mai multe informații: „Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoțitoare ale vehiculului, a valabilității ITP și a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creșteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul. În viitor, avem în vedere extinderea domeniului informațiilor pe care le oferim, prin includerea și a unor date referitoare la eventuale daune și/sau reparații care interesează structura de rezistență a unui vehicul. Întrucât acestea sunt informații care nu ne aparțin, este posibil ca furnizarea lor să comporte anumite costuri“, se mai menționează în comunicat.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here