spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăActualitateAproximativ 10 mii de voluntari la acţiunea de ecologizare

    Aproximativ 10 mii de voluntari la acţiunea de ecologizare

    Let’s do it Romania s-a dovedit a fi cel mai mare proiect de implicare socială din România. Ziua curăţeniei s-a dovedit a fi o zi în care, mână de la mână, oameni obişnuiţi, directori de instituţii publice, miniştrii sau de ce nu deţinuţi au încercat să facă din mediul poluant de astăzi, un mediu mai curat, pentru ca noi toţi să putem beneficia de frumuseţea naturii. Şi în Gorj, acţiunea s-a făcut auzită, în majoritatea localităţilor, care au făcut parte şi anul trecut din echipa de „curăţenie”.

    Penitenciarul Târgu-Jiu a fost una dintre instituţiile care a spus „Da”, acţiunii de ecologizare. Astfel că, penitenciarul Târgu-Jiu şi-a respectat obligaţia pe care şi-a asumat-o în momentul în care s-a alăturat campaniei de igienizare şi ecologizare a municipiului Târgu-Jiu şi a curăţat zona repartizată de către organizatorii „Let’s Do It, Romania!”, la nord de Grădina Agro-Zootehnică a Penitenciarului Târgu-Jiu, pe malul lacului de acumulare din zona Vădeni, lângă şoseaua de centură a municipiului. „Astfel, 29 persoane private de libertate voluntare, din cadrul unităţii, aflate în regim semideschis şi deschis, au strâns toate deşeurile aflate în aria repartizată, indiferent dacă erau pet-uri din plastic sau alte tipuri de deşeuri, fiind umpluţi 330 de saci de gunoi puşi la dispoziţie de către Primăria Târgu-Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj”, a spus Constantin Bălă, directorul Penitenciarului Târgu-Jiu. Nici anul trecut deţinuţii nu au stat deoparte şi s-a implicat în ceea ce înseamnă ecologizarea mediului „şi anul trecut, de Ziua Curăţeniei Generale, Penitenciarul Târgu-Jiu a participat cu 30 de persoane private de libertate la igienizarea zonei repartizate la Bumbeşti-Jiu. Persoanele private de libertate pot presta muncă în regim de voluntariat în baza Ordinului Ministrului Justiţiei nr.420/2011, iar printre activităţile de interes public în care persoanele private de libertate se pot implica în regim de voluntariat se regăsesc şi activităţile de strângere a deşeurilor din zonele situate de-a lungul şoselelor, căilor ferate, apelor curgătoare, pădurilor, parcurilor, lacurilor şi din alte spaţii aparţinând domeniului public, în campanii organizate cu alţi parteneri sociali”, a adăugat directorul penitenciarului târgujian.

    Primarii au spus „prezent” la strigarea de sâmbătă

    Şi edilii localităţilor gorjene, partenere ale proiectului au spus „Prezent”, sâmbătă, la acţiunea de ecologizare. Cu mic cu mare, edilii şi-au făcut auzită chemarea iar cetăţenii au reacţionat. Edilul localităţii Stoina este unul dintre primarii, care nu renunţă niciodată la a face ceva pentru mediul în care cu toţii trăim. Ioana Buşe a spus, după acţiunea de ecologizare că acţiunile de acest gen ar trebui organizate mai des „am început acţiunea de curăţenie pe sate şi am antrenat 100 de elevi , clasele I-IV şi V-VIII. Dar consider că aceste acţiuni ar trebui făcute mult mai des, ele întotdeauna sunt binevenite. Nu i-am uitat nici pe asistaţii de la 416, nici pe reprezentanţii Ocolului Silvic. Toată lumea a fost antrenată în acţiunea de curăţire şi înfrumuseţare a localităţii Stoina”, a spus Ioana Buşe. Edilul a mai venit cu o idee „salvatoare”, creşterea numărului de zile de curăţenie în localitate „Vom discuta în următoarea şedinţă de Consiliu Local şi în Consiliul Profesoral să creştem numărul zilelor de curăţenie în localitate”, a adăugat edilul. Potrivit coordonatorului „Let’s do it Romania”, Gorj, în judeţul nostru au spus „Da” aproximativ 10 mii de voluntari. Până la închiderea ediţiei, doar 40% dintre primării centralizaseră datele, cu privire la acţiunea de sâmbătă „Până acum pot spune că doar 40 % dintre primării au furnizat datele. La acţiune au participat aproximativ 10 mii de voluntari, iar totalul sacilor de gunoi depăşeşte 30 de mii. În Târgu-Jiu s-au strâns cei mai mulţi saci de gunoi şi am beneficiat de ajutorul elevilor, în cea mai mare parte. De la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” au fost cei mai mulţi voluntari, 130 de persoane”, a spus Robert Ciocotoiu, coordonatorul activităţii din Gorj. Ca în fiecare an, acţiunea se pare că are ecou tot mai mare în rândul autorităţilor, care pun umărul pentru a avea un are mai curat şi mai „respirabil”. Acţiunea, care a prins deja tradiţie va fi posibilă şi anul viitor, asta cu ajutorul voluntarilor, care speră organizatorii, vor fi din ce în ce mai mulţi.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: