Acasa / Actualitate / Aproximativ 50 de salariați de la UATAA Motru, trimiși acasă în concediu fără plată. Angajații au protestat din nou

Aproximativ 50 de salariați de la UATAA Motru, trimiși acasă în concediu fără plată. Angajații au protestat din nou

Noi proteste au avut loc ieri la Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) din Motru. Zeci de salariați au protestat după ce au aflat că, în cele din urmă, vor fi trimiși acasă o zi pe săptămână, în concediu fără plată. Hotărârea a fost luată săptămâna trecută de către Eugen Corcoață, administratorul special al UATAA, unitate aflată în insolvență, iar oamenii au protestat atunci pentru prima dată, sesizând faptul că au fost făcute angajări pe anumite criterii și că salariile unor lideri de sindicat au fost majorate.

Administratorul judiciar, Mariana Somnea, a venit la fața locului și a anulat hotărârea, însă, până la urmă, și-a dat acordul cu privire la aplicarea acesteia: „Din nou, oamenii se simt înșelați, pentru că la ședința de săptămâna trecută care a avut loc în prezența sindicatelor, administratorului special, domnul Corcoață, administratorului special, doamna Somnea, a mea, s-a stabilit că până când nu se obțin toate avizele și problemele sesizate de salariați, măsura concediului fără plată va fi suspendată. Ieri (n.r. – miercuri) după amiază, doamna Somnea a venit la UATAA și și-a dat acordul ca oamenii să plece în concediu fără plată o zi pe săptămână, în ziua de vineri, fără ca avizele să fie obținute și nici avizul de la ITM Gorj obținut și fără să se facă o analiză“, a spus Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Nu mai sunt bani de salarii

Acesta a spus că îi v-a invita la discuții pe administratorul special și pe administratorul judiciar și va prezenta această situație și Consiliului Local.

Eugen Corcoață a spus că s-au avut în vedere criterii economice și tehnologice, pentru că nu sunt fonduri suficiente pentru a acorda în totalitate salariile și că tehnologia folosită pentru funcționarea cazanelor a fost îmbunătățită, astfel încât nu mai este nevoie de un număr așa de mare de angajați.

La UATAA lucrează în jur de 170 de angajați dintre care aproximativ 50 sunt afectați de această măsură.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*