Acasa / Actualitate / “Artileria” pentru deszăpezirea din Târgu-Jiu

“Artileria” pentru deszăpezirea din Târgu-Jiu

Societatea Edilitara, cea care se va ocupa în această iarnă de deszăpezirea municipiului Târgu-Jiu, a prezentat utilajele din dotare, dar şi cele care pot fi închiriate în cazul în care va fi o iarnă grea. Edilitara va folosi un număr de 16 utilaje pentru înlăturarea zăpezii în acest sezon rece.

Jumătate din utilaje sunt închiriate

În ceea ce priveşte forţa de muncă, Societatea Edilitara are în subordine aproximativ 200 de angajaţi pentru a interveni de la căderea primei zăpezi. Nu toate utilajele din subordine aparţin firmei însărcinate cu deszăpezirea, unele fiind închiriate. „Utilajele care sunt aici sunt în program de 24 din 24, în afară de aceste utilaje noi mai putem apela la două autogredere şi un plug, dar care nu au program de aşteptare, numai dacă sunt condiţii de iarnă foarte grele şi nu ne putem descurca cu utilajele prezentate. Acoperim tot oraşul şi o bună parte din cartiere. Avem şi utilaje mai mici care pot penetra străzile din cartierele mai înguste. Baza materială este asigurată, iar la materiale antiderapante avem suficient pentru o lună şi jumătate, mai rămâne să achiziţionăm şi 200 tone de sare, însă numai dacă se impune”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC. Edilitara S.A.

Închiriate la plata cu ora

Pentru utilajele închiriate în această iarnă, Edilitara va plăti atât pentru timpul de aşteptare, dar şi pentru cel de funcţionare. Atunci când se va interveni, societatea va plăti câte 110 lei pentru fiecare oră. „Jumătate dintre utilaje sunt ale unor operatori privaţi, iar jumătate ne aparţin nouă. (…) Dacă se va solicita ajutor din partea noastră suntem în măsură să ajutăm. Tarifele sunt mai mici decât anul trecut, costurile de aşteptare sunt la unele societăţi între 20 şi 30 de lei pe ora de aşteptare, dar nu mai mult de 8 ore pe zi, iar la funcţionare aproximativ 110 ron pe oră”, a mai precizat Alexandru Zaharia, directorul SC. Edilitara S.A.

Buget de 2 milioane de lei

În momentul de faţă, autorităţile au achiziţionat materiale necesare pentru o lună şi jumătate, urmând să mai cumpere 200 tone de sare, însă numai dacă se impune. Anul acesta a fost alocată pentru deszăpezire suma de 2 milioane de lei, pentru o perioadă de trei luni. Dacă iarna se prelungeşte, se va cere o suplimentare a bugetului.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*