spot_img
11.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăActualitateAsistenţa medicală la cabinetele şcolare, la ananghie

    Asistenţa medicală la cabinetele şcolare, la ananghie

    Nu doar spitalele se confruntă cu deficit de personal medical! Se întâmplă şi în cazul celor 7 cabinete şcolare de pe raza municipiului Târgu-Jiu, unde, nu mai mult de 28 de cadre medicale asigură asistenţă pentru cei peste 20 de mii de elevi şi preşcolari. Există, însă, şansa ca, la toamnă numărul de posturi să fie suplimentat, spun autorităţile.

    Insuficienţa personalului medical din cabinetele şcolare târgujiene este acută şi trenează de mult timp. În ultimul an şcolar, nu mai puţin de 3 cadre medicale s-au pensionat, alte 3 venind în locul acestora, aşa că efectivul medical a rămas insuficient pentru cei aproximativ 23 de mii de preşcolari şi elevi. În prezent, cele 7 cabinete medicale deservesc celor 51 de unităţi de învăţământ din municipiu. „O problemă importantă este cea a asigurării asistenţei medicale, întrucât pe raza municipiului Târgu-Jiu, în cele 51 de unităţi ale învăţământului preuniversitar avem peste 23.000 de elevi şi preşcolari (3.000). Asistenţa medicală suferă din punct de vedere al numărului de cadre medicale necesare şi mă refer la asistenţi şi medici, la ora actuală având un număr de 28 de cadre care sunt repartizate în şapte cabinete medicale din Colegiul „Tudor Vladimirescu”, Colegiul „Ecaterina Teodoroiu”, Şcoala „Sfântul Nicolae”, Colegiul 2, Spiru Haret şi un cabinet stomatologic la Colegiul „Tudor Vladimirescu”, a declarat Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu, din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

    12 posturi, necesare

    În acest sens, municipalitatea a făcut o serie de solicitări la autorităţile centrale, în vederea găsirii unor soluţii. Promisiuni ar fi… Din cele 12 posturi de cadre medicale de care cabinetele şcolare ar avea mare nevoie, 7 sau 8 ar putea fi ocupate, în toamna acestui an, astfel încât elevii şi preşcolarii să fie deserviţi aşa cum se cuvine. „La demersurile pe care le-am făcut pe autorităţile centrale ar mai fi nevoie de cel puţin 12 cadre medicale, constând în asistenţi şi medici, cu o estimare financiară de 5 miliarde lei vechi pe an şi de circa 41.800 lei lunar. Avem promisiuni că până în toamna acestui an vom găsi soluţii şi înţelegeri ca să suplimentăm cu cel puţin şase sau opt posturi, pentru că numărul elevilor şi preşcolari deserviţi de cadrele medicale este destul de mare şi acestea din urmă sunt insuficiente”, a mai declarat Constantin Fârţă. Salariul unui medic ce activează într-un cabinet şcolar nu depăşeşte suma de 1.800 de lei.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: