Asociațiile de proprietari, somate să plătească gunoiul. „Lucrurile ar putea scăpa de sub control”

0
32

Atenționările operatorului de salubritate din Târgu Jiu, cum că ar putea sista ridicarea gunoiului în anumite zone din cauza datoriilor, nu a rămas fără urmări. Autoritățile publice fac apel către asociațiile de proprietari să nu forțeze mâna agentului economic și să recupereze de la populație cât mai mult din sumele restante. Primarul Marcel Romanescu atrage atenția că lucrurile ar putea scăpa de sub control dacă Polaris nu mai ridică gunoiul din cartierele cu cele mai mari datorii.

Vestea că numeroase cartiere ale Târgu Jiului ar putea arăta diferit în funcție de datoriile pe care locuitorii le au la firma de salubritate i-a băgat în ședință pe edili. Primarul orașului le cere târgujienilor să procedeze ca în cazul celorlalte utilități, acolo unde furnizorii nu stau prea mult la negocieri. „Am avut o discuție cu reprezentanții Polaris, cu directorii din aparatul primarului, dar și cu asociațiile de proprietari cu cele mai mari datorii. Încercăm să găsim o cale de comunicare, să conștientizăm asociațiile de proprietari care au facturi neachitate de o perioadă lungă de timp să achite o parte din aceste facturi. La apă, în condițiile în care nu plătești, se întrerupe alimentarea, la fel și la gaze, și la curent. În relația cu toate celelalte societăți lucrurile se pot rezolva prin întreruperea furnizării serviciului respectiv. Toată lumea s-a așteptat că la Polaris se poate merge și așa”, spune primarul Marcel Romanescu.

Datorii de 2,5 milioane de lei

Edilul recunoaște că operatorul de salubritate are de recuperat sume uriașe, atât de la asociațiile de proprietari, cât și de la restul beneficiarilor, dar speră să fie luată cea mai bună decizie și orașul să rămână în continuare un etalon din punct de vedere al curățeniei. „Păstrăm legătura cu Polarisul și încercăm să-i conștientizăm și pe ei de faptul că dacă ar impune astfel de măsuri de sistare a ridicării gunoiului chiar și în două zone, lucrurile ar putea scăpa de sub control. Din ceea ce știu eu, din datele furnizate de Polaris, datoriile la acest moment sunt undeva la 2,5 milioane de lei la nivelul municipalității. Cred că trebuie găsită o soluție ca Polaris să își continue activitatea, iar asociațiile de proprietari care au încheiat contracte cu Polaris să mai achite din datorii”, a mai adăugat Romanescu.

Relațiile dintre municipalitate și operatorul de salubritate au devenit tensionate după ce consilierii locali au votat ca societatea să nu mai aducă la Târgu Jiu deșeurile din alte județe. Asta în condițiile în care din banii încasați se achitau ratele creditului contractat pentru dezvoltarea depozitului ecologic de la Târgu Jiu, investiție ce se ridică la 6,1 milioane lei.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here