4.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăActualitateATENȚIE! Avem Cod Galben de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Oltenia

ATENȚIE! Avem Cod Galben de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Oltenia

inundatii2A.B.A Jiu a anunţat într-un comunicat că, în urma precipitaţiilor lichide înregistrate, a celor prognozate pentru următoarele 48 de ore, cedării apei din stratul de zăpadă, influenţei evoluţiei formaţiunilor de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, aglomerări de gheţuri) şi propagării, s-a instituit COD GALBEN.

Astfel, în intervalul 07.02.2017 ora 12:00 – 08.02.2017 ora 16:00, este cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: (…) Cerna (judeţele Gorj şi Caraş Severin), Drincea, Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Jiu superior şi mijlociu (judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi), afluenţii Oltului mijlociu şi inferior (judeţele Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeş şi Olt). Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor. „Ca măsuri s-au impus urmărirea permanentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice; asigurarea resurselor umane şi materiale necesare gestionării situaţiilor de urgenţă; asigurarea fluxului informaţional – decizional între componentele sistemului de management al situaţiilor de urgenţă; constituirea de echipe pentru monitorizarea nivelurilor şi debitelor pârâurilor aflate sub atenţionare”, a spus Marin Talău, director A.B.A Jiu.

Cu ochii-n patru

Sistemele de Gospodărire a Apelor din cele 4 judeţe administrate de către A.B.A Jiu şi-au întocmit un Plan de Măsuri pentru prevenirea sau reducerea riscului unor eventuale inundaţii generate de topirea zăpezii. De asemenea, încă de la începutul acestei luni s-au trimis adrese către toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din judeţul Dolj pentru a se lua câteva măsuri pe care situaţia meteorologică actuală o impune.

S-au format poduri de gheață

Formaţiunile de gheaţă ( gheață la mal, pod de gheață cu ochiuri, pod de gheață compact) existente pe râuri au fost în ușoară diminuare. Fenomene de iarnă pe râuri: gheață la mal: Jiu la Turburea, Baia de Fier, Săcelu (GJ), Motru Sec (MH) etc. Pod de gheață cu ochiuri este format la Ciocadia, iar unul compact avem la Tg. Cărbuneşti (GJ).

Leul se ține tare în fața euro

0
Leul a avut marți o evoluție stabilă, în contrast cu cea a altor monede din...

Euro este țintuit la 4,94 lei

0
Leul a avut un debut de săptămână apreciativ față de euro și lira sterlină, în...

Nu scăpăm de CANICULĂ nici la toamnă!

0
Valuri de căldură vor exista până spre a doua decadă a lunii septembrie, chiar dacă...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!