Acasa / Actualitate / Au adevărate palate, dar locuiesc în sărăcie într-o cameră

Au adevărate palate, dar locuiesc în sărăcie într-o cameră

Și-au construit adevărate palate, dar locuiesc doar într-o singură cameră și sunt nevoiți să plătească impozite uriașe. Este vorba de locuitorii de etnie romă din cartierul Meteor, din municipiul Târgu Jiu.

„Impozitul acolo este mare, pentru că vorbim de roluri în care suprafața depășește 1.000 de metri pătrați, cu toate că nu au toate instalațiile. Sunt cazuri în care dobândesc o mașină și când te deplasezi acolo nu găsești nimic. De regulă ei nu vin să-și plătească impozitele și trebuie să ne deplasăm noi. Din acest motiv, trebuie să stabilim împreună cu liderii lor în ce zile ne deplasăm ca să ne primească. Nu mai sunt probleme. Acum, oamenii ne cunosc și ne dau voie să pătrundem în locuința loc și am identificat situații de insolvabilitate, pentru că nu au venituri și nici bunuri care să fie supuse sechestru. Atunci, conform Codului de procedură fiscală, datoriile respective se trec într-o evidență separată și urmărim la o anumită perioadă care este starea contribuabilului respectiv. În Meteor sunt multe persoane care se află închise pentru evaziune fiscală, iar cei care rămân acasă nu au venituri“, a precizat Mariana Budulan, director al Direcției de Venituri Publice din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

160 de contribuabilii și-au plătit datoriile fără penalități

Contribuabilii cu datorii le pot achita fără să plătească penalității. 160 de persoane și-au plătit impozitele fără penalități. „În anul 2018, am promovat o hotărâre de Consiliul Local prin care s-au anulat majorărilor de întârziere pentru toți contribuabilii în situația în care își achită debitele restanțe. Până acum avem peste 160 de cazuri de contribuabili care și-au achitat contribuțiile fără majorări“, a mai spus Mariana Budulan.

3 comentarii

  1. ,,trebuie sa stabilim impreuna cu liderii lor in ce zile putem merge ca sa ne primeasca,, !!?? Care este diferenta intre un cetatean si… un cetatean !? Deci,lingeti ,,in dos,, analfabetii si rusinea tarii !? Nu au muncit si nu muncesc dar,nu aveti curajul sa aplicati legea !! Explicati cum reusiti sa faceti astfel de declaratii la ziar,cum nu va este rusine fata de ,,batrinica ,, nevinovata care incearca sa vinda ,,o chita,, de patrunjel !??? Ati ajuns sa nu va respectati,sau nu v ati respectat niciodata !? RUSINE ROMANIA !

  2. Bine ca cereti voie de la cioranime sa va primeasca n satra, ca sa si plateasca darile la stat! Ce rusine, functionari umili si corupti ce sunteti!

  3. vax. rroma=infectie. se necesita un capitan providential sa inceapa o opera de curatire.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*