12.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 8, 2021
AcasăActualitateAu apărut căpșunele de Gorj. Vezi cât costă un kilogram!

Au apărut căpșunele de Gorj. Vezi cât costă un kilogram!

În piețele din Târgu Jiu au apărut căpșunele românești. Comercianții spun că produsele pe care le vând sunt cultivate în județul Gorj. Prețurile piperat îi țin pe cumpărători la distanță.

După o iarnă prelungită primele fructe cultivate în gospodăriile din Gorj și-au făcut loc pe piață. Căpșunele se vând la caserole pentru a fi mai accesibile cumpărătorilor. Prețul pentru un kilogram de căpșune proaspete este de 25 de lei. Comercianții recunosc că sunt intermediari, însă susțin că fructele sunt se calitate și cu gust, nu ca cele din export. “Căpșunele sunt de la noi, din Gorj. Am început să recoltăm. Gustul face diferența, lângă codițe nu mai sunt verzi, de aici își pot da seama cumpărători de calitatea produselor. Prețul este într-adevăr mai mare, dar nu ne ocupăm noi cu cultivarea, noi doar le vindem”, a declarat comerciantul din Piața Centrală.

La poarta serelor, prețul pentru un kilogram de căpșune este de 15 lei pe kilogram. Pofticioșii de dulce nu se uită la bani când vine vorba de fructe proaspete. “Am cumpărat o caserolă, pentru copii. După miros, par aromate. Sperăm să fie bune. Am mai mâncat anul acesta, dar din Spania”, a declarant o târgujiancă.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -