spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăActualitateAu leşinat în curtea Mănăstirii Lainici

    Au leşinat în curtea Mănăstirii Lainici

    Peste 8.000 de oameni s-au aflat ieri la slujba de sfinţire a Bisericii noi, din curtea Mănăstirii Lainici, dar şi la canonizarea stareţului Irodion, cel despre care se spune că a făcut minuni, atât în viaţă cât şi după moartea sa. Mulţimea adunată s-a călcat în picioare şi au avut loc chiar şi câteva evenimente nedorite. Mai multe femei au leşinat şi un copil a fost scos pe sus din mulţime, pentru că i-a venit rău.

    Primele ore ale dimineţii de ieri se anunţau deja a da startul unei zile lungi şi foarte aglomerate. Enoriaşi din toate colţurile ţării s-au adunat la Mănăstirea Lainici, unde au avut loc două evenimente importante: sfinţirea bisericii noi şi canonizarea stareţului Irodion. La cele două evenimente importante au participat pe lângă Preafericitul Părinte Daniel, şi alţi mitropoliţi din ţară. Odată cu sfinţirea bisericii noi, credincioşii au avut voie să treacă prin sfântul altar fie că sunt bărbaţi sau femei. De aici au început şi ţipetele şi îmbulzeala. Câteva femei au leşinat, iar un copil a fost scos din mulţime pe braţe. Jandarmii au intervenit pentru aplanarea evenimentelor, însă s-au lovit de răutatea mulţimii care se înghesuia în faţa bisericii.

    Stareţul Irodion făcea minuni

    Evenimentul religios de ieri a fost considerat ca fiind cel mai important din judeţ, motiv pentru care a fost transmis pe două ecrane de mari dimensiuni, astfel încât toţi cei prezenţi să vadă desfăşurarea slujbei, chiar dacă nu au avut loc în faţa scenei, pe care s-a ţinut slujba de canonizare a stareţului Irodion, care a fost stareţ al Mănăstiri Lainici între anii 1854-1900. Stareţul Irodion a fost duhovnicul Sfântului Calinic de la Cernica, cel care l-a şi numit „Luceafărul de la Lainici”. Despre stareţul Irodion se spune că a făcut minuni atât în viaţă cât şi după moarte. Părintele stareţ Ioachim spune că era văzător cu duhul şi a prevăzut şi Primul Război Mondial. Minunile nu se opresc aici, stareţul Ioachim mai aminteşte că Irodion a prevăzut şi ce urma să se întâmple cu mănăstirea, care a fost ocupată de trupele germane şi austro-ungare, iar preoţii au fost deportaţi, după care lăcaşul bisericii a devenit grajd.

    Enoriaşii au primit mâncare gratis

    Miile de enoriaşi, veniţi din toată ţara, nu au plecat de la lainici cu stomacul gol. Şi asta pentru că la câţiva paşi de mănăstire, mai mulţi bucătari au servit fasole cu cârnaţi şi carne de pui celor prezenţi. Patronul care a asigurat mâncarea a spus că a pregătit 10 mii de porţii, dar era convins că va fi suficientă mâncare pentru toţi. Tot evenimentul a fost supravegheat de poliţişti şi jandarmi, care au asigurat liniştea şi ordinea publică. Poliţiştii de la circulaţie au avut grijă să nu se întâmple vreun eveniment rutier, mai ales că după ceremonialul religios, în curtea mănăstirii a avut loc un spectacol bisericesc.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: