Au primit tablete pentru cursuri online și le-au spart

0
244

Primăria comunei Turburea a împărțit tablete elevilor care trăiesc în familii cu venituri modeste, însă o mare parte dintre dispozitive au devenit între timp nefuncționale. Unele au fost sparte, iar altele s-au stricat. „Mi-a căzut din mână și s-a spart“, a recunoscut unul dintre copiii familiei Cârciu. Cei mici au primit chiar două tablete din partea Primăriei Turburea, dar ambele sunt sparte acum. „S-au certat pe jocuri. Le-am primit noi“, a spus mama copiilor.

Primarul comunei Turburea, Ion Bârcă, a spus că va încerca să-i ajute în continuare pe elevi: „Încercăm să mai facem un efort și să le mai aducem altele. Asta se întâmplă la toți copiii care sunt micuți. Noi încercăm să-i ajutăm cu ce se poate. Ei sunt foarte gospodari. Au animale și reușesc să se gospodărească“

Ministerul Educației Naționale are în derulare o licitație pentru a achiziționa 250.000 de tablete.

Cum se vor desfășura cursurile

Cursurile se vor relua la toamnă va începe după trei scenarii. Scenariul verde în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile, ceea ce înseamnă că elevii vu putea merge la școală în mod normal, cu respectarea anumitor restricții. Scenariul galben, risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. În acest caz, preșcolarii vor avea prioritate să meargă la şcoală, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie. Scenariul roșu este cel mai restrictiv. Într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În acest caz, cursurile se vor desfășura doar online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here