4.3 C
Târgu Jiu
duminică, mai 9, 2021
AcasăActualitateAu protestat în faţa penitenciarului! Angajaţii cer demisia Ministrului Justiţiei

Au protestat în faţa penitenciarului! Angajaţii cer demisia Ministrului Justiţiei

Salariații Penitenciarului Târgu-Jiu au protestat vineri în faţa instituţiei. Peste 70 de salariaţi şi-au strigat nemulţumirile vis-a-vis de condiţiile precare de muncă, insuficienţa personalului şi salariile mici. Aceştia au urmat exemplul celorlalte penitenciare din ţară, care au organizat proteste şi au cerut demisia Ministrului Justiţiei, Raluca Prună, pentru incompetenţa de care a dat dovadă în exercitarea funcţiei publice.

ziua-portilor-deschise-penitenciar-2016-3Peste 70 de angajaţi ai Penitenciarului Târgu-Jiu au organizat un protest în incinta instituţiei prin care vor să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă de ani de zile. Angajaţii unităţii de penitenciar susţin că nu îşi mai pot desfăşura corespunzător activitatea în condiţiile în care un angajat trebuie să supravegheze aproape 200 de persoane lipsite de libertate. Astfel, personalul existent trebuie să muncească mai mult decât prevede postul fiecăruia şi să efectueze ore suplimentare care nu sunt remunerate.

O altă nemulțumire a agenților şi ofiţerilor din Penitenciarul Târgu-Jiu este legată de condiţiile de muncă. Aceştia spun că, pe parcursul a 12 ore de activitate, au mai multe privațiuni decât deținuții. „Am cerut siguranţă, condiţii de muncă. Stăm câte 25 -30 de ani într-un penitenciar, o treime din viaţă ne-o petrecem aici şi suntem mai rău ca şi deţinuţii, care la un moment dat pleacă. Trăim în condiţii mai rele ca deţinuţii pentru că trebuie să asigurăm mai întâi condiţiile de deţinere”, a spus Marius Măceșanu, lider de sindicat.

Sindicaliştii din sistemul penitenciarelor susţin că încadrările ce se fac în această perioadă nu vor acoperi nici locurile vacante rămase după ieşirile în masă la pensie din acest an, astfel că deficitul de cadre va fi şi mai mare. Protestatarii condamnă şi salariile mici pe care le primesc, având în vedere că lucrează în condiţii speciale şi contribuie la apărarea societăţii. În cadrul protestului de la Târgu-Jiu, funcţionarii publici cu statut special de la penitenciar au cerut inclusiv demisia Ministrului Justiţiei, Raluca Prună.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -