Au rămas fără apă pentru neplată

0
22

Criza opreşte apa în robinete14 asociaţii de proprietari din Târgu-Jiu au datorii la apă de aproximativ 280.000 de lei. Pentru a recupera banii, reprezentanţii Societăţii Aparegio Gorj au fost nevoiţi să facă săptămânal sistări la alimentarea cu apă a asociaţiilor de proprietari. Problema este că, pe lângă clienţii rău platnici, au de suferit şi cei cu facturile achitate la zi pentru că debranşarea se face pe scară.

Târgujienii care nu şi-au plătit facturile la serviciile de furnizare apă şi canal, au strâns datorii de ordinul sutelor de mii, fapt ce i-a determinat pe reprezentanţii Aparegio să facă săptămânal sistări la alimentarea cu apă. Cei mai mulţi dintre datornici se grăbesc să plătească restanţele abia atunci când îşi văd numele inscripţionat pe lista persoanelor rău platnice. „În această săptămână, în programul de debranşări, avem un număr de 14 asociaţii de proprietari cu o datorie totală de aproximativ 280.000 de lei. Ca de fiecare data, în momentul în care mergem şi afişăm pe uşa scării anunţul de debranşare, administratorii vin şi achita o factură, două”, a declarat Nicoleta Văduva, purtătorul de cuvânt al Aparegio.

Cea mai veche şi cea mai mare suma restantă la apă o înregistrează asociaţia cu numărul 36 din strada Olari, care a strâns datorii din noiembrie, anul trecut, de peste 121.000 lei. „Sunt asociaţii de proprietari cu debite mai vechi de 45 de zile, avem asociaţii care au şi 121.000 de lei datorie. În fiecare săptămână le atragem atenţia că în cazul în care nu vin şi plătesc vor fi create neplăceri pentru locatari”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Aparegio.
În cazul în care proprietarii rău platnici nu îşi vor achita datoriile, atât aceştia cât şi vecinii lor, ce şi-au achitat consumul de apă, riscă să fie debranşaţi de la alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here