spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăActualitateAurel Popescu despre colectarea gunoiului de la Alba Iulia: „Nu este nimic...

    Aurel Popescu despre colectarea gunoiului de la Alba Iulia: „Nu este nimic toxic sau nociv pentru Târgu-Jiu”

    Aurel PopescuPrimarul interimar al municipiului Târgu-Jiu a făcut precizări referitor la situația colectării gunoiului de la Alba Iulia de societatea Polaris. Aurel Popescu declară că aducerea deșeurilor în municipiul nostru se realizează conform unor autorizații de mediu, iar cantitatea de gunoi este mică și nu va dăuna mediului înconjurător. O astfel de situație a fost dezbătută în Consiliul Local încă din anul 2009, moment în care s-a stabilit că dacă județul Gorj nu generează o cantitate de 100.000 tone de gunoi, atunci se poate colecta și din altă zonă a țării. Acest criteriu este îndeplinit dat fiind că deșeurile depozitate au ajuns la doar 50.000 de tone.

    Primăria Târgu Jiu a fost anunțată de societatea Polaris că va fi adus gunoiul de la Alba Iulia, fiind în vigoare un contract în acest sens. „Știu de contract, nu am nimic împotrivă, absolut nimic. Societatea care administrează groapa de gunoi are un contract pe care îl respectă, are autorizații de la toate autoritățile din domeniu. Dacă discutăm pe cifre, câștigă societatea comercială, iar banii îi investește în noua celulă, iar redevența pe care o încasează Târgu-Jiu nu este de neglijat. Nu este nimic toxic sau nociv pentru Târgu-Jiu. Este un sprijin pe care societatea îl acordă celor de al Alba Iulia, noi avem, după 10 ani de funcționare, prima celulă doar 80% acoperită. Societatea mai are încă cinci celule de exploatat, deci nu este nicio problemă. Cantitatea de gunoi menajer pe care o produce Gorjul este cu mult sub cantitatea prevăzută de noi”, a precizat Aurel Popescu, primarul interimar al municipiului Târgu Jiu.

    Datorită cantității mai mici de deșeuri colectate din județul Gorj s-a pus în discuție această situație încă de acum mai bine de șapte ani. „În 2009, într-o ședință a CL, am aprobat ca acest sprijin să poată fi oferit. Nu ne dorim probleme cu UE, nu cred că vom avea. Vis-a-vis de punctul de vedere al unui coleg consilier legat de apele infestate, pot să vă spun că tot ce rezultă la această groapă de gunoi, ca și componentă care ar putea ajunge în apele din zonă, nu este posibil. Primăria primește redevența de 0,5 euro pe tonă în funcție de cantitatea de gunoi menajer depozitat la groapă. Polaris plătește către noi. Este vorba despre 2 mii de tone pe lună aduse de la Alba Iulia timp de patru sau cinci luni. Este foarte puțin. Cantitatea este mică”, a mai spus Aurel Popescu.

    Metoda este practicată și în alte orașe care au avut nevoie de sprijin în momentul în care nu au mai putut colecta deșeurile. Gunoiul din Hunedoara este depozitat la Craiova, cel din Vâlcea la București, iar cel din Cluj Napoca la Oradea.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: