17.3 C
Târgu Jiu
duminică, mai 24, 2020
Acasă Actualitate Autoizolații din Târgu Jiu mănâncă ce gătesc! Nu mai sunt bani de...

Autoizolații din Târgu Jiu mănâncă ce gătesc! Nu mai sunt bani de masă caldă, de trei ori pe zi! Romanescu face apel la Guvern să ia măsuri!

Persoanele autoizolate din Târgu Jiu vor trebui să-și gătească singure. Municipalitatea a luat această decizie după ce a constatat că sumele alocate hranei calde se epuizează rapid. Pentru a evita cheltuire a 100 de lei pe zi per izolat Romanescu a luat decizia de a merge pe hrană rece.  Mai mult, oamenii vor beneficia de o schemă de alimentație pusă la dispoziție de medicii specialiști ai Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu, pentru a trece mai ușor peste cele 14 zile de restricție.

Primăria Târgu Jiu nu va mai livra masă caldă cetățenilor aflați în izolare la domiciliu. Decizia a fost luată în Comitetul Local pentru Situații de Urgență. „Vom înlocui masa caldă cu hrană rece. Pachetele vor fi livrate de cel mult două ori în cele 14 zile. Am fost de acord să le oferim produse agroalimentare pe care ulterior să și le poată pregăti în domiciliul în care este izolat. Pachetele au o valoare de 30 de lei pe zi și au fost calculate în urma unui dialog cu un medic care se ocupă de dietetică de la SJU Târgu Jiu. Ne-a furnizat lista alimentelor de care un cetățean ar avea nevoie în situația de față. Ni s-au dat liste cu produsele care pot să asigure caloriile necesare pe perioada celor 14 zile de izolare”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Apel la Guvern

Primarul Municipiului Târgu Jiu susține că în ritmul actual Primăria nu va mai avea bani să susțină asigurarea hranei celor izolați la domiciliu. Romanescu face apel la Guvern să găsească soluții. „Dacă numărul de persoane va crește este foarte clar că și aceste două livrări nu se vor mai putea face ci vom trece la o singură livrare. Ieri am avut o discuție cu reprezentanții Guvernului și cu Dan Vîlceanu și le-am făcut o solicitare ca Guvernul să se implice în această problemă, a persoanelor izolate la domiciliu. Să zicem că dacă vom avea 1000 de persoane izolate ar trebui să asigurăm în fiecare zi un buget de 30 mii de lei mii. Dacă ne referim la o lună, bugetul Primăriei ar fi afectat negativ cu 900 de mii de lei. Mi-aș dori, pe moment nu sunt probleme, Ca Guvernul să vină și să facă un fel de compensare pentru aceste sume pe care noi le disponibilizăm pe baza unor măsuri luate de instituțiile statului, nu noi, primăriile, am luat această măsură de autoizolare. Nu trebuie să rămână toată presiunea financiară pe umerii noștri. Nu avem în actele normative emise un plafon prin care putem să asigurăm strictul necesar pentru aceste persoane”, a mai declarat primarul din Târgu Jiu.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

A pierdut lupta cu boala. Tânără mămică, operată de cancer, s-a stins

Ana Maria Vîrjan, o tânără mămică a unei fetițe de numai 6 ani s-a stins din viață la numai 36 de ani. Aceasta a...

Gore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci să plece de la noi”

Restructurări masive la Energia. Antrenorul Vasile Stângă a părăsit banca târgujienilor, iar la câteva zile după un contingent de cinci jucători au fost trecuţi...

Weber: Pătrășcoiu va explica public care sunt considerentele profesionale sau de altă natură pentru decizia numirii lui Călinoiu.

Dacă îmi cerea cineva o parere, consider că trebuia promovată o persoană tânără,dinamică și cu cunostinte în domeniu. Reporter: Ce părere aveți despre angajarea domnului...

„Avem nevoie mare de puncte” – Tot Grig: „Sunt un fericit că am putut vedea un meci fantastic ca Barca-Real”

Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş se gândeşte la ultimele două meciuri din acest an 2010. Tehnicianul plănuieşte să facă cât mai multe rezultate pozitive şi...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini