Autorizații de construire, obținute pe repede înainte

0
357

Consiliul JudețeanGorjenii vor putea obține mai repede o autorizație de construire. Aleșii din Consiliul Județean Gorj vor aproba un regulament privind organizarea emiterii în regim de urgență, în termen de până la 7 zile lucrătoare, a autorizațiilor de construire, precum și a cuantumului taxei de urgență. Suma prevăzută pentru acest serviciu se ridică la 500 de lei și se achită doar în urma unei solicitări justificate.

„Cum bine știți autorizațiile de construire se emit în baza legii 50 pe 1991 care prevede și posibilitatea pentru beneficiari dacă aceștia solicită în mod justificat eliberarea de autorizații de construire în regim de urgență, adică în termen de 7 zile lucrătoare de la data depunerii complete a documentației. În ședința de Consiliu Județean, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, se va propune aprobarea regulamentului privind organizarea emiterii autorizațiilor în regim de urgență precum și a taxei aferente acestuia. Se va propune aprobarea unei taxă de 500 de RON plus 10% din taxa de eliberare în regim normal.”, a transmis Oana Paloș, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Gorj.

Taxa pentru emiterea în regim de urgență este nou introdusă prin modificările Legii nr. 50/1991, în vederea emiterii autorizațiilor de construire într-un termen de până la 7 zile lucrătoare, față de termenul legal prevăzut de 30 de zile, această taxă nefiind prevăzută în Codul Fiscal în vigoare, iar cuantumul ei se constituie venit doar la bugetul Consiliului Judeţean Gorj.

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here