spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăActualitateAutospecială de lucru la înălţime, în dotarea ISU Gorj

    Autospecială de lucru la înălţime, în dotarea ISU Gorj

    Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj va primi încă două maşini de intervenţii în cadrul unui proiect european, denumit „Extindere Dotări cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în Regiunea Sud-Vest Oltenia”. În următoarea perioadă, conducerea ISU Gorj va achiziţiona o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dar şi o autospecială de intervenţie de salvare de la înălţime.

    Proiectele cu finanţare europeană „fac minuni” pentru judeţul Gorj. În dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intrat anul acesta, graţie unui astfel de proiect, patru autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerări grele, trei autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă-FRAP. În următoarea perioadă, conducerea ISU Gorj va achiziţiona o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dar şi o autospecială de intervenţie de salvare de la înălţime. Liviu Dumitraşcu, şeful ISU Gorj, a precizat că instituţia avea mare nevoie de aceste două autospeciale întrucât cele existente erau învechite. „Patru autospeciale de capacitate mărită-5.000 de litri pentru intervenţii, în special la incendii au fost repartizate la Târgu-Jiu, Motru, Turceni şi Novaci, trei autospeciale de capacitate medie-2.000 litri, la Târgu-Jiu, Motru şi Turceni, o autospecială pentru descarcerări grele. Prin cele opt autospeciale, în momentul de faţă peste 55% din dotarea actuală este modernă, cu mijloace de intervenţie care au făcut să se scurteze timpul de răspuns cu aproximativ 30%. Problema importantă rezolvată este viteza de deplasare la eveniment”, a spus Liviu Dumitraşcu. Acesta a declarat că odată cu achiziţionarea unei autospeciale de lucru la înălţime, se va putea interveni mai uşor, în situaţiile de urgenţă, chiar şi la clădirile foarte înalte. „Autospeciala de lucru la înălţime este nu numai necesară, ci datorită faptului că este una dintre cele mai moderne chiar de pe plan internaţional, ajutându-ne pe noi în intervenţia inclusiv la clădirile înalte de zece etaje. Se va achiziţiona încă o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pe care o vom repartiza subunităţii de la Hurezani”, a mai spus Liviu Dumitraşcu.

    Noi proiecte pe fonduri europene

    Şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, consideră foarte utile pentru judeţul nostru autospecialele SMURD şi de intervenţie de salvare de la înălţime. „A doua etapă înseamnă extinderea primei etape. În prima etapă la estimările noastre nu s-a utilizat întreaga sumă a proiectului regional, şi ca atare, ne-a permis să extindem proiectul, pe lângă cele opt autospeciale. Extindem dotarea cu o maşină la fel de complexă, de intervenţie la înălţime. Proiectul este mai mult decât util, pentru că se va putea interveni cu rapiditate în situaţiile de urgenţă Ion Călinoiu. Proiectul are o durată de implementare de 19 luni”, a spus Ion Călinoiu. Acesta a mai declarat faptul că în perioada următoare vom punea vorbi de un nou proiect pe fonduri europene, care va ajuta la îmbunătăţirea infrastructurii din judeţ. „Sper ca într-un viitor apropiat să semnăm alt contract pe finanţare externă, pe program operaţional regional, de modernizare a unui drum naţional Strâmba-Ciuperceni-Godineşti-Tismana-Boroşteni-Peştişani. Este un proiect eligibil, este pus în aşteptare şi va fi semnat în perioada următoare”, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: