23.7 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăActualitateAutostrada "Brâncuși" între Târgu-Jiu și Craiova

Autostrada „Brâncuși” între Târgu-Jiu și Craiova

Vezi când am putea să circulăm pe această șosea de mare viteză!

Autoritățile locale și județe au primit ieri vizita primarului Craiovei Lia Olguța Vasilescu, o vizită importantă în urma căreia s-a anunțat începerea demersurilor pentru o nouă şosea de mare viteză între Craiova şi Târgu-Jiu care ar putea fi gata în următorii cinci ani.

Proiect ambițios și totodată important pentru cele două mari orașe Craiova-Târgu-Jiu. Lia Olguța Vasilescu a declarat ieri la Târgu-Jiu că se dorește construirea unei noi șosele de mare viteză între Craiova şi Târgu-Jiu care ar putea fi gata în următorii cinci ani. „Titulatura de capitală europeană culturală ne va aduce foarte multe avantaje în cazul câştigului. În primul rând pentru că vom avea o autostradă „Brâncuşi” de la Craiova la Târgu-Jiu”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu. Investiţia a fost confirmată şi de autorităţile din Gorj care cred în dezvoltarea infrastructurii şi nu renunţă la proiectul unui micro-aeroport la Stăneşti: „Vom avea drumul lui Brâncuşi, mult mai lejer şi mai atrăgător pentru turişti. Potrivit acestui parteneriat, turismul de tranzit va deveni important. Discutam cu un investitor pentru construirea micro-aeroportului şi îmi spunea că oamenii sunt interesaţi mai mult să se mişte, să aibă ce vedea”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Având în vedere şi implicarea autorităţilor din Craiova, proiectul unei autostrăzi Târgu-Craiova şi mai departe spre Piteşti-Bucureşti, proiect aflat deja în contractare, va fi pus în practică mai sigur decât mult promisa şosea de viteză între Târgi-Jiu şi Petroşani pe care senatorul Toni Greblă o invocă de opt ani în campaniile electorale.

Craiova, capitală culturală europeană

Oltenii se adunară la Târgu-Jiu ca să câştige titlul de capitală culturală europeană. Craiova a intrat în competiţie iar gorjenii îi susţin pe cei din Bănie. Primarul Olguţa Vasilescu mizează pe brandurile Olteniei, Constantin Brâncuşi şi Maria Tănase. Parteneriatul dintre autorităţile din Gorj şi Dolj a fost semnat la Masa Tăcerii. Oltenii şi-au unit forţele în competiţia în care au mai intrat Aradul, Braşovul sau Alba Iulia: „Le mulţumesc autorităţilor din Gorj pentru că s-au alăturat demersului nostru. Am certitudinea că va câştiga Craiova pentru că avem cei mai mulţi bani investiţi în cultură. Astăzi scoatem şi asul din mânecă şi Ansamblul Brâncuşi va fi cartea câştigătoare. Sunt convinsă că toate proiectele noastre de acum înainte vă vor plăcea foarte mult. Nu investim doar pentru câţiva iniţiaţi ci este important să aducem cultura în stradă, aproape de oameni”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei. Primarul din Târgu-Jiu a participat la semnarea acestui parteneriat: „După mai mulţi ani, oraşul Târgu-Jiu devine un oraş cultural şi turistic. Prin asocierea cu Craiova intrăm în competiţie ca oraşul Craiova să devină capitală culturală europeană. Pentru că important este că prin acceptarea noastră lângă Craiova, Târgu-Jiul poate deveni un oraş turistic”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu. Cu Ansamblul Brâncuşi din Târgu-Jiu şi moştenirea culturală a Mariei Tănase din Craiova, competiţia internă este ca şi câştigată.

Trafic restricționat pe Autostrada Soarelui

0
„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi, 22 iunie, pe autostrada...

Mihai Weber promite investiții în infrastructura de transport! „Am trei mari obiective în ceea ce privește infrastructura Gorjului”

1
Gorjul ar putea fi traversat în scurt timp de un drum expres de mare viteză....
Un băiat de 13 ani a rămas ORFAN! Tatăl său, SPULBERAT de o CISTERNĂ pe o autostradă din Ungaria

Un băiat de 13 ani a rămas ORFAN! Tatăl său, SPULBERAT de o CISTERNĂ pe o autostradă din Ungaria

0
Un gorjean a avut parte de un sfârşit tragic: bărbatul a fost accidentat mortal de...

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!