Acasa / Actualitate / Avertismentele autorităților, ignorate! Au ieșit din izolare și au ajuns în carantină!

Avertismentele autorităților, ignorate! Au ieșit din izolare și au ajuns în carantină!

Autoritățile din Gorj încă duc lupte de lămurire cu persoanele aflate în izolare. Mulți dintre cei întorși în țară încă nu constientizează pericolul la care se expun și îi expun pe apropiați atunci când încalcă restricțiile impuse. Două persoane din Târgu Jiu au ajuns în carantină după ce nu au respectat măsura izolării. Ambele sunt acum și bune de plată.

“Două persoane din Gorj s-au ales cu amendă și au ajuns într-un centru de carantină după ce au fost descoperite de oamenii legii că nu respectau măsura izolării la domiciliu.  Alături de una dintre persoane au mai fost carantinați și alți doi membrii ai familiei, care se aflau și ei în izolare.  Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la suma de 5200 de lei. Reamintim persoanelor aflate în izolare la domiciliu, care părăsesc locația în care au fost plasate, fără aprobarea autoritățile competente, că sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază, potrivit art.7 din Ordonanța Militară nr.2/21.03.2020. De asemenea, persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.  Facem precizarea că aceste măsuri nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală”, a transmis DSP Gorj.

Controale mai aspre

Autoritățile susțin că vor intensifica controalele. Echipaje mixte de polițiști și jandarmi urmează să ia urma celor care nu respectă măsurile impuse și să-i tragă la răspundere. “Au fost desfășurate controale la 1267 de persoane, cu peste 140 de lucrători, cu 51 de autospeciale. Au fost aplicate și sancțiuni în privința celor care nu respectă măsurile de retricționare a mișcării și deplasări. Vom avea acțiuni de monitorizare și verificare a agenților economici care au restricții impuse prin ordonanțele militare. Trebuie să înțeleagă toată lumea că trebuie respectate toate actele normative care au fost emise în această perioadă pentru gestionarea stării de urgență”, a declarat prefetul Cristinel Rujan.

În județul Gorj, potrivit ultimei raportări a DSP Gorj, sunt înregistrate 221 de persoane aflate în carantina și 2202 în autoizolare la domiciliu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*