Acasa / Actualitate / Avionul cu care italianul bolnav cu coronavirus a venit în Gorj, dezinfectat. Cursa a fost anulată

Avionul cu care italianul bolnav cu coronavirus a venit în Gorj, dezinfectat. Cursa a fost anulată

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost convocat în vederea aplicării măsurilor care se impun, după ce un cetățean italian de 71 de ani, care a stat câteva zile în județul Gorj, s-a simțit rău și a fost diagnosticat cu coronavirus, la scurt timp după ce s-a întors în Italia. Prefectul de Gorj, Cristinel Gorj, a spus că printre persoanele de la care au fost luate probe se numără şi copii: „A fost iniţiată o investigaţie epidemiologică cu privire la identificarea persoalelor care au intrat în contact direct sau indirect cu cetăţeanul italian. Până în acest moment, niciuna dintre persoanele identificate care au intrat în contact cu cetăţeanul italian nu manifestă vreun simptom care ar putea să contureze ideea că ar putea să fie purtătoare a acestui virus. Nu avem nicio solicitare la unităţile de primiri urgenţă şi nici la numărul unic de urgenţă 112 de la persoane care să prezinte simptome specifice acestui virus. Persoanelor care au avut un contact direct sau indirect cu cetăţeanul italian li s-au prelevat probe biologice. Au fost şi copii de la care au fost luate probe“.

Locuinţele în care sunt izolaţi gorjenii sunt supravegheate de jandarmi şi poliţişti

S-a constituit un grup de lucru care se ocupă de alimentarea cu hrană şi apă a persoanelor izolate. „S-a constituit un grup de lucru care va comunica cu persoanele izolate pentru asigurarea cu alimente, apă şi alte bunuri necesare, monitorizarea stării de sănătate a persoanelor izolate la domiciliu prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj şi asigurarea măsurilor de alimentare cu apă, hrană şi alte produse“.

Jandarmii şi poliţiştii supraveghează locuinţelele persoanelor izolate.

Cursa aeriană a fost anulată și avionul a fost dezinfectat

Cursa Bologna-Craiova de marți seara a fost anulată, după ce s-a stabilit că în avionul respectiv a călătorit pe data de 18 februarie italianul Cesare Emenddatori. Aeronava a aterizat pe aeroportul din Craiova în jurul orei 2 noaptea doar cu echipajul la bord. Toţi pasagerii au fost rămas în Bologna și au fost cazaţi la un hotel, urmând să revină în ţară cu un alt zbor. Când a ajuns la Craiova, avionul a fost dezinfectat, deși între timp a mai efectuat și alte curse.

De asemenea, un medic cu cetățenie română și italiană care a călătorit în același avion cu italianul a venit la spitalul din Craiova și a solicitat să intre în carantină.

Autorităţile au transmis că, de asemenea, s-a luat decizia plasării în carantină a celor şapte stewardese din aeronavă.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*