Bălu de la Fărcășești: „Curtea de Conturi nu dă voie primăriei să acorde ajutoare”

0
17

Marius Bălu, consilier PSD la Fărcășești, reacționează după ce primarul Constantin Drăgoescu a declarat că primăria a vrut să ofere un sprijin financiar unei fete care are nevoie de o operație, iar consilierii social democrați și cei din partea PMP nu au fost de acord. Bălu susține că nu au votat „împotrivă”, ci doar s-au abținut pentru că în bugetul primăriei nu erau prevăzuți banii necesari.

Consilierul local a precizat că administrația nici nu ar avea voie să ofere astfel de ajutoare în urma unei decizii emise de Curtea de Conturi. „Noi nu am votat împotriva proiectului, ne-am abținut pentru că acest ajutor financiar nu poate fi oferit. Compartimentul de Contabilitate a spus că nu există bani pentru ajutoare, deci noi ca să votăm acest proiect trebuie să facem o rectificare bugetară, să pună bani la acel capitol și abia apoi să propună proiectul. Dacă mâine face primarul rectificarea bugetară să facă ședință de îndată și votăm (…) eu nu cred că va putea vreodată să acorde Primăria Fărcășești ajutoare pentru că există o decizie a Curții de Conturi care ne interzice să mai acordăm ajutoare și, probabil, domnul primar de aceea nici nu a alocat bani pentru acest capitol”, a declarat Marius Adrian Bălu, consilier PSD în Consiliul Local al comunei Fărcășești.

raport-farcasestiAlesul local a mai punctat faptul că în ședință s-a prezentat un raport de specialitate de la Compartimentul Contabilitate în care s-a precizat că nu există bani pentru ajutorul fetei. „Sultănoiu Ramona, angajată în cadrul compartimentului financiar – contabilitate, având în vedere proiectul de hotărâre privind acordarea unui ajutor bănesc de urgenţă minorei S.B.M, domiciliată în comuna Fărcăşeşti, sat Fărcăşeşti, vă comunic faptul că în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al comunei Fărcăşeşti pentru anul 2016, nu au fost prevăzute sume pentru astfel de cheltuieli, însă în cazul în care Consiliul Local va fi de acord cu acordarea acestui ajutor bănesc, acestea vor putea fi acordate de la subcapitolul 80.02 – Acţiuni generale economice ( Situaţii de urgenţă) titlul 20 – Bunuri şi servicii, art. 20.30.30 – Alte cheltuieli cu bunurile şi serviciile, suma disponibilă fiind de 15 mii de lei”, se arată în raportul prezentat în ședința de Consiliu Local.

Reamintin că tânăra din Fărcășești are nevoie de 5.000 de lei pentru o operaţie ce ar urma să fie efectuată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, minora suferind de o malformație genitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here