Acasa / Actualitate / Bani pentru primăriile gorjene. Cosmin Popescu: „Nu vor fi probleme în partea de funcționare și de derulare a proiectelor”

Bani pentru primăriile gorjene. Cosmin Popescu: „Nu vor fi probleme în partea de funcționare și de derulare a proiectelor”

Vești bune pentru edilii gorjeni. În vară Guvernul va avea o rectificare bugetară, banii repartizați urmând să îi ajute pe primari să acopere o parte din cheltuieli existente. Președintele Consiliului Județean este pozitiv și îi asigură pe șefii administraților publice locale că nu vor exista probleme în ceea ce privește funcționarea primăriilor.

Mult așteptata gură de oxigen va veni atunci când căldura va atinge cote alarmante. Cu alte cuvinte în vară Guvernul va împărții banii, bani pe care edilii gorjeni îi așteaptă ca pe apa sfântă. După ce s-au plâns că nu mai au fonduri pentru salarii sau cofinanțări, șeful județului le dă vestea cea mare. „Rectificarea va fi în luna iulie și vom vedea unde se vor duce banii pentru că este o sumă care se cuvine direct . Va fi o sumă distribuită de Consiliul Județean Gorj prin formulă pentru că noi avem obligația de a sprijini autoritățile locale pentru partea de cofinanțare, de împumuturi și acolo unde sunt arierate mai vechi și sunt declarate la ANAF, la fel intervenim. Sper ca rectificarea să fie pozitivă, astfel încât articolul din Legea Bugetului de stat prin care spune că bugetul minim din 2018 va fi cel putin la nivelul anului 1017, să fie respectat. Nu vor fi probleme în partea de funcționare și de derulare a proiectelor. În mare parte proiectele europene abia acum încep iar unde sunt în derulare o să intervenim. La fel și pe proiectele prin PNDL”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj Cosmin Popescu.

Distribuire pe baza unor analize

Șeful județului susține că în această perioada angajații Consiliului Județean Gorj fac calcule pentru a stii exact nevoile primarilor din teritoriu.„Colegii mei fac o analiză în această perioadă, împreună cu cei de la ANAF să vedem sumele exacte necesare pentru buna desfășurare a activităților”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*