Biblionet aduce calculatoare şi la Rovinari

1
28

Bibliotecile publice din Gorj, se pot mândri cu noile echipamente din dotare. Vorbim de bibliotecile din 20 de localităţi din judeţ. De cum păşeşti pragul acestora, poţi observa zeci de elevi, care se îngrămădesc să acceseze informaţiile, direct de pe internet.

Începând cu luna ianuarie, 2011, 20 de biblioteci publice din judeţul Gorj, îşi diversifică serviciile oferite comunităţilor prin amenajarea unor centre cu calculatoare, pentru public şi acces gratuit la internet, în cadrul Programului Naţional Biblionet-Lumea în biblioteca mea. În acest sens, joi, 27 februarie, la Biblioteca Orăşenească Rovinari, va avea loc inaugurarea acestor servicii. Evenimentul se va desfăşura în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, reprezentanţi ai Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” Gorj, membri ai comunităţii locale şi bibliotecari din alte localităţi gorjene. Într-o epocă în care importanţa informaţiei este mai mare ca oricând, bibliotecile s-au conformat. Şi cadrele didactice pot avea acces la informaţie. Au posibilitatea prin intermediul acestui proiect, de a participa la procesul de instruire, formare şi educare a elevilor, precum şi la activitatea de cercetare, prin dezvoltarea unei baze documentare şi de informaţii pertinente destinate publicului. Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” Gorj a declarat „în cadrul Programul Naţional Biblionet, au fost donate 82 de calculatoare echipate cu căşti şi camera web şi softul aferent , 20 de videoproiectare, 20 de ecrane proiecţie, 20 de imprimante, dar şi 20 de scannare”. De menţionat este faptul că localităţile incluse în 2010 în acest program sunt: Albeni, Aninoasa, Cătunele, Crasna, Hurezani, Ioneşti, Leleşti, Motru, Peştişani, Prigoria, Rovinari, Schela, Târgu-Cărbuneşti, Teleşti, Turburea, Turceni, Ţânţăreni, Ţicleni, Urdari şi Văgiuleşti.

Încă cinci biblioteci cu calculatoare

În cursul acestui an, pe baza proiectului, Centrul de Formare Profesională din Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, a beneficiat de o donaţie ce a cuprins 11 laptopuri, imprimantă, scanner şi videoproiector, valoarea donaţiei reprezentând 88 de mii de lei. În acest centru au fost instruit 30 de bibliotecare din bibliotecile locale, incluse în program. Olimpia Bratu a mai adăugat, privind valoarea investiţiei „valoarea donaţiei în echipament şi soft pentru bibliotecile calificate se ridică la aproximativ 450 de mii de lei. Dacă adunăm la această valoare, echipamentul din Centrul de Formare şi costul instruirii, judeţul Gorj a beneficiat de o donaţie, în valoarea de 560 de mii de lei”. Observând că programul a avut un impact destul de puternic asupra elevilor, beneficiarii direcţi, dar şi asupra cadrelor didactice, care îşi pot diversifica materialele de prezentare ale lecţiilor, promotorii Biblionet-ului, îşi propun ca în 2011, numărul bibliotecilor calificate, în faza a doua, să fie de 25. Directorul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” a declarat, în acest sens „cu acest lucru, sperăm să micşorăm diferenţele de acces, la informaţie dintre sat şi oraş”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here