10.3 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăActualitateBibliotecarul Avram Iancu mai are de înotat 150 de kilometri! „Cu perseverenţă...

Bibliotecarul Avram Iancu mai are de înotat 150 de kilometri! „Cu perseverenţă se poate realiza orice!”

Avram Iancu, hunedoreanul care şi-a propus să străbată Dunărea înot fără costum neopren, a ajuns, luni, la Galaţi, iar de aici până la finalul cursei mai are de parcurs 150 de kilometri.

Călătoria înotătorului Avram Iancu se apropie de final, după ce Avram Iancu (bibliotecar de profesie n.red.) a plecat de la Galaţi spre Tulcea. Bărbatul înoată de 84 de zile şi mai are de parcurs până la final 150 de kilometri. La Galaţi, Avram Iancu a fost întâmpinat de zeci de gălăţeni care au declarat că-i urmăresc cursa pe internet. În total, bărbatul, originar din Petroşani, încearcă să parcurgă 2.860 de kilometri, din Germania până în România, la Marea Neagră, fără să poarte costum de neopren. Dacă reușește, acesta va deveni primul om care înoată toată Dunărea doar în slip şi cu o cască în cap. Avram Iancu a început să înoate pe 20 iunie şi speră să ajungă la Sulina pe 15 septembrie. „Străbaterea înot a unui fluviu este exact ca în viaţă. Nu este întotdeauna numai soare şi frumos. Sunt şi nori, probleme. Dar am învăţat ceva: cu calm şi cu perseverenţă se poate realiza orice”, a spus Avram Iancu. În cursa lui, Avram Iancu este însotit de o barcă în care se află membri ai echipajului său şi o echipă de filmare. De asemenea, în echipa înotătorului este un preparator fizic.

Are multe recorduri la activ

Avram Iancu are numeroase recorduri. El este primul român care a reuşit să traverseze Canalul Mânecii, având doar slip şi cască. Performanţa a fost realizată în august 2016, după 18 ore de înot. Cu un an înainte, în iunie 2015, Avram Iancu a înotat în Dunăre, din dreptul localităţii brăilene Gropeni până la Galaţi. Atunci a parcurs 42 de kilometri în 10 ore.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -