Acasa / Actualitate / Bisericile, somate să dea banii necheltuiți înapoi

Bisericile, somate să dea banii necheltuiți înapoi

Municipalitatea somată să prioritizeze investițiile. Mai mulți oameni politici i-au cerut primarului să renunțe la o parte din investițiile aprobate în bugetul de anul acesta. Printre proiectele care pot fi amânate se numără promovarea orașului pe gardurile cimitirului dar și retragerea proiectelor care vizează investiții în lăcașele de cult. În urma solicitărilor primarul a anunțat că va încerca să recupereze banii necheltuiți de biserici.

Liderul USR Gorj a cerut prioritizarea cheltuielilor la Primăria Târgu Jiu. Radu Miruță susține că primarul poate suspenda orice cheltuială care nu reprezintă o urgență. Politicianul face apel la autorități să lase deoparte capitalul electoral. “Ii solicit Primarului Municipiului Targu Jiu, sau oricarui consilier local responsabil, sa initieze în regim de urgență un proiect de HCL prin care sa suspende momentan aceste cheltuieli. În ședința de Consiliu Local Targu Jiu din 24.02.2020, a fost aprobată finanțarea mai multor parohii din Târgu Jiu cu suma totală de 1.100.000 RON. USR Gorj sustine Biserica, însă cu tot respectul pentru aceasta institutie și pentru cei dragi care nu mai sunt printre noi, credem că în aceste momente trebuie oprită orice alta alocare de fonduri si redirectionat cat de mult se poate spre sistemul sanitar. Un aparat de testare tip PCR poate executa pana la 200 de teste pe zi, costa 150.000 de euro si a fost deja achizitionat de unele unitati administrative din Romania. Banii nostri, ai tuturor, trebuie cheltuiti cu prioritate pentru sistemul sanitar. Este nevoie de teste, de masti, de echipamente pentru personalul medical pentru a ii proteja pe cei care lucreaza cu pieptul gol in prima linie, iar alesii nostri locali aleg varianta electorala. Da, stiu, costa electoral sa suspenzi banii alocati bisericilor, dar haideti sa fim politicieni responsabili, nu populisti!”, a transmis Miruță.

Pandemia

Și consilierul local Eduard Lădaru vrea ca muicipalitatea să amâne o investiție. Este vorba despre promovarea gândită de primar, de a amplasa imagini cu municipiul Târgu Jiu pe gardurile cimitirelor din oraș. Aici deja muncitorii au demarat lucrarea. “ În loc să investească în aparatură pt a combate coronavirusul ne spune că viața merge înainte…Da domnule primar, viața merge înainte pe Terra, cu sau fără noi, dar pentru unii dintre oameni viața s-ar putea opri din cauza acestei pandemii care ne-a năpădit. Noi, aleșii locali, am depus un jurământ si avem obligația să luăm toate măsurile posibile pt a ajuta la salvarea vieții oamenilor prin alocarea resurselor financiare necesare pt a cumpăra aparatura necesară să salveze oamenii… Noi nu trebuie să ne riscăm viața așa cum o face personalul medical, noi trebuie doar să ridicăm mâna și să furnizam echipamentele necesare…cât de greu poate fi domnule primar??? P.S. Domnule primar, renunțați la afaceri!…Este pandemie pe Terra…”, a transmis alesul.

Rectificare de buget

În urma discuțiilor dar și a unei ședințe extrordinare de Consiliu Local, primarul a decis să facă unelor modificări. Prin rectificare o parte din sume au fost transferate de pe un capitol pe altul. “Am luat hotărârea în ședința extraordinară a Consiliului Local ca sumele alocate pentru Zilele Orașului și pentru spectacolele din această vară să fie păstrate doar pentru situații de urgență. Sănătatea cetățenilor municipiului Târgu Jiu are prioritate și este bine să avem acești bani la dispoziție pentru a putea face față oricărei situații. De asemenea, luăm legătura cu bisericile care au beneficiat de diferite sume prin hotărâri de Consiliu Local pentru a recupera banii necheltuiți. Aceste sume vor fi păstrate tot pentru situații de urgență”, a transmis Marcel Romanescu.

2 comentarii

  1. Tot astia de la USR au cerut sa fie inchise bisericile. Cine fura bani mai multi?? Sa taie din salariile lor mari si din indemnizatii. Biserica a ajutat populatia si spitalele. Sa doneze si acest Miruta de la USR pentru spital ca are de unde.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*