spot_img
10.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateBoeriu şi Danciu, depăşiţi de întrebările mai-marilor

    Boeriu şi Danciu, depăşiţi de întrebările mai-marilor

    Autorităţile locale s-au întrunit ieri pentru a dezbate cele mai grave probleme cu care se confruntă Gorjul în această perioadă. La Comisia Judeţeană de Dialog Social şi-au făcut apariţia, pe rând, mai marii instituţiilor publice, printre care directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Maria Danciu, şi directorul executiv al Direcţie de Sănătate Publică, Marius Boieriu. Aceştia au venit, însă, cu temele nefăcute, fiind traşi la răspundere de subprefectul Marcel Romanescu şi Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

    Se pare că în grădina lui Ion, toate păsările dorm. Aşa se întâmplă că în judeţul Gorj, unii dintre cei care deţin funcţii importante, cu referire la directorii unor instituţii publice, ştiu să facă orice altceva decât să asigure bunul mers al lucrurilor. Este şi cazul directorului Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, dar şi al directoarei adjunct de la AJOFM, Maria Danciu, care, de data asta, au venit cu temele nefăcute la şedinţa organizată ieri la Prefectură. Lucrurile au mers foarte bine când „directoraşii” au trebuit să citească de pe foi realizările obţinute prin programele desfăşurate în fiecare instituţie. Luaţi la bani mărunţi însă, de vicepreşedinte şi subprefect, aceştia şi-au pierdut cuvintele dar şi răspunsurile cu care trebuiau să lămurească invitaţii prezenţi la eveniment. Nu se ştie cum şi prin ce miracol, se pare că datele furnizate de domnul Boeriu cu privire la natalitatea şi mortalitatea înregistrate în anul 2010 la nivel de judeţ nu coincideau cu realitatea. Acesta s-a scuzat, declarând „cred că a fost o greşeală, nu ştiu ce s-a întâmplat. O să remediez situaţia”. Subrefectul însă a replicat „haideţi să nu ne minţim singuri. În Gorj situaţia sănătăţii devine din ce în ce mai îngrijorătoare. Datele prezentate de dumneavoastră nu se corelează”. În situaţia statistică, directorul Boeriu a precizat şi că „din datele înregistrate de DSP, se constată o creştere a numărului de bolnavi cu diabet, cord pulmonar cronic, boli renale şi o scădere a numărului de bolnavi cu boli cardiace, dar numai <>, deoarece cifra se regăseşte în decese”.

    Maria Danciu, asaltată de întrebări

    Aceeaşi situaţia şi în ceea ce o priveşte pe Maria Danciu, directoarea adjunctă a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Aceasta a „dat din lac în puţ” cu răspunsurile, care s-au dovedit mai mult decât irelevante pentru cei prezenţi la eveniment. Întrebată de ce în materialul de prezentare nu există o situaţie a evoluţiei ratei şomajului, aceasta a răspuns aşa cum i-a fost pe plac „rata şomajului este în continuă scădere. Nu vă pot da o situaţie statistică”. Marcel Romanescu, însă, a venit cu răspunsul „sigur, ne place să ne amăgim că suntem cei mai buni, dacă s-ar face o adevărată analiză a situaţiei şomajului la nivel de judeţ, am constata că datele dumneavoastră cu datele noastre nu vor coincide. Statisticile sunt cu totul altele. Există foarte mulţi şomeri care nu se declară însă. Şomer este acea persoană fără un loc de muncă, nu aceea care se adresează unei agenţii. Spre exemplu, să luăm oameni din localităţi ca Văgiuleşti. Şi acolo sunt oameni care caută un loc de muncă, dacă nu îl găsesc. Aceştia nu vin în Târgu-Jiu să se adreseze AJOFM, declarând că îşi caută un loc de muncă. Sigur, şi acea persoană, ca multe altele, se poat numi şomer”. Nu numai Marcel Romanescu a fost acela care i-a adresat Mariei Danciu întrebări „capcană”. Întrebată de Radu Angheloiu despre măsurile pe care le ia efectiv agenţia, în privinţa încadrării tinerilor pe piaţa muncii, după finalizarea studiilor, aceasta a răspuns vag „în afară de organizarea bursei locurilor de muncă, subvenţionarea locului de muncă dar şi cursurile de calificare, nu mai facem nimic”. Radu Angheloiu, însă, a cerut o colaborare mai strânsă între instituţiile care se ocupă de absolvenţi, de la şcolarizare până la încadrarea pe piaţa muncii. „Cred că este interesant şi benefic să urmărim situaţia absolvenţilor pe perioada în care îşi desfăşoară studiile, pentru a-i putea prelua atunci când le finalizează. Sunt elevi inteligenţi pe care îi pierdem”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: