spot_img
15 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăActualitateBucătăria Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, modernizată cu peste 400.000 de lei

    Bucătăria Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, modernizată cu peste 400.000 de lei

    Bucătăria Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost reabilitată și modernizată. Suma investită s-a ridicat la peste 400.000 de lei. „S-a investit suma de 434.910 lei din bugetul propriu al unității medicale. Spațiul în care funcționează bucătăria care deservește bolnavii internați la SJU Târgu-Jiu, în toate cele trei clădiri, a fost modernizat. Printre lucrările care s-au efectuat, amintim: a fost refăcută instalația electrică, s-au înlocuit geamurile, s-a montat gresie și faianță“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

    Bucătăria a fost dotată cu aparatură modernă

    Conducerea SJU Târgu-Jiu a decis să modernizeze bucătăria deoarece echipamentele vechi nu mai erau eficiente, acum blocul alimentar fiind dotat cu cele mai moderne aparate și echipamente. „Am reușit să modernizăm și să dotăm bucătăria integral din venituri proprii. Mi-am dorit mereu îmbunătățirea condițiilor de siguranță a alimentului și de asigurare a hranei pacienților, iar prin această investiție am reușit să asigurăm acest lucru”, a transmis Dumitru Vienescu, managerul SJU Târgu-Jiu.

    Au fost achiziționate următoarele echipamente în valoare totală de peste 200.000 de lei: mașină de gătit profesională, un cuptor vertical, un mixer vertical profesional cu numeroase accesorii, feliator de ultimă generație, friteuză dublă. În prezent, bucătăria unității sanitare este dotată la standarde europene. În cadrul blocului alimentar își desfășoară activitatea: 6 bucătari și 8 muncitori necalificați. În cadrul Compartimentului de Dietetică lucrează 2 asistente medicale cu atribuții de asistente medicale cu atribuții de asistent dietetician. „Angajații bucătăriei au fost instruiți în folosirea noilor echipamente, iar circuitele funcționale din bucătărie sunt create pentru a asigura siguranța hranei oferite pacienților. Meniul este diversificat și se schimbă zilnic, în funcție de indicațiile asistentei dietetice“, se mai arată în comunicatul de presă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: