1.6 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Actualitate Bucurescu: "Ştiu că este o acţiune politică"

Bucurescu: „Ştiu că este o acţiune politică”

Primarul comunei Slivileşti este din nou în atenţia ANI, după ce se pare, potrivit agenţiei, edilul nu îşi poate justifica averea de peste 100 de mii de euro. Primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu se apară şi spune că acuzaţiile sunt nefondate şi că este sigură că este o acţiune politică, menită să-l facă să renunţe la şefia comunei. Mai mult decât atât, primarul nu de teme de nimic şi spune, cu „mâna pe inimă”, că este conştient de faptul că pentru anumiţi oameni politici, este cel mai incomod primar al judeţului. ANI a sesizat Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de către acesta şi a constatat starea de incompatibilitate a lui Sorin Bucurescu.

În urma evaluărilor demarate la data de 16 noiembrie 2010, inspectorii ANI au constatat o diferenţă semnificativă, în cuantum de 432.988,6 lei (aproximativ 102.708,44 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Sorin Bucurescu, în timpul exercitării funcţiei de primar al comunei Slivileşti. Astfel, printr-un comunicat de presă înaintat de Agenţia Naţională de Integritate(ANI), se menţionează faptul că „Agenţia Naţională de Integritate, a constatat, în cazul domnului Bucurescu Sorin, în urma procedurilor de evaluare a averii dobândite în perioada exercitării funcţiei de primar al comunei Slivileşti, judeţul Gorj (2004-2010), existenţa unei diferenţe semnificative, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 432.988,6 Lei (aproximativ 102.708,44 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate”. Contactat telefonic, primarul comunei Slivileşti se apără şi spune că declaraţiile sunt unele nefondate şi că până la urmă se va face dreptate „Vreau să vă spun că aceste declaraţii sunt nefondate, dacă aş fi avut ceva de ascuns aş fi avut variante, fie puneam banii pe numele soţiei, fie pe numele altor rude. Să nu uite ANI că în 2004 am venit în primărie cu 30.000 de dolari sau euro, nu am nimic de ascuns. Am pus suma de 45 de mii de euro, pe numele meu intenţionat să vadă că nu ascund nimic, ăştia sunt banii care au fost scoşi din nuntă, am avut nuntă de 600 de persoane, dar şi botez, aşa e cu nunţile, sunt ca şi un împrumut, m-am dus vin şi ei la mine. Sunt clar nefondate, acestea au substrat politic, pentru că se ştie că eu am spus întotdeauna lucrurilor pe nume”, a mai spus Bucurescu.

Bucurescu : „nu am nimic de ascuns”

În comunicatul emis de ANI se mai arată că „sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerinţele Legii nr. 176/2010 în ceea ce priveşte informarea persoanelor evaluate, domnul Bucurescu Sorin fiind informat (…)despre declanşarea activităţii de evaluare, precum şi cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii, pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. (…)domnul Bucurescu Sorin a fost înştiinţat cu privire la faptul că au fost identificate diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate. La data de 06.06.2011, domnul Bucurescu Sorin s-a prezentat la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate, ocazie cu care a luat cunoştinţă de informaţiile şi datele cuprinse în dosarul de evaluare”. Şi în ceea ce priveşte aceste declaraţii, edilul a subliniat faptul că ştie procedura şi întradevăr a mers şi la Bucureşti, pentru a-şi justifica averea, dar se pare că lucrurile nu sunt aşa cum s-ar fi aşteptat „Ştiu că e o acţiune politică, pot să justific averea, ştim cu toţii, că banii dacă aş fi vrut să îi ascund, i-aş fi ascuns, dar încă o dată spun, că nu am nimic de ascuns. Mă aşteptam la aceste acuzaţii, am fost şi la Bucureşti pentru a da declaraţii, aceasta este procedura Comisie de Cercetare, e pe lângă Curtea de Apel Craiova. Ştiu că la nivel de judeţ sunt cel mai incomod primar”, a adăugat edilul comunei Slivileşti.

Neconcordanţe de avere!?

Sorin Bucurescu exercită în acest moment al doilea mandat de primar. Astfel, că spune el, nu se teme de oamenii care ar putea să îi pună „beţe în roate”. Mai mult decât atât spune că nu se teme nici de aceste acuzaţii, pentru că ştie că va câştiga, pentru că are martori şi argumente temeinice. În raportul ANI se mai menţionează faptul că în urma evaluării, edilul ar avea în „posesie” o avere care depăşeşte veniturile realizate ca primar „în urma evaluărilor demarate la data de 16.11.2010, cu privire la faptul că domnul Bucurescu Sorin ar fi acumulat, în perioada exercitării funcţiei de primar al comunei Slivileşti (judeţul Gorj), împreună cu familia, o avere care depăşeşte veniturile realizate, s-au constatat următoarele: o diferenţă semnificativă, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 432.988,6 Lei (aproximativ 102.708,44 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către domnul Bucurescu Sorin în timpul exercitării funcţiei de primar al comunei Slivileşti, judeţul Gorj (2004-2010). Veniturile totale obţinute de către domnul Bucurescu Sorin, împreună cu soţia sa, doamna Bucurescu Ana Eugenia, în perioada 2004-2010, au fost de 288.118 Lei”.

Călinoiu: „Te conduce şi spre ideea că este un dosar politic”

ANI a sesizat Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de către acesta şi a constatat starea de incompatibilitate a primarului social-democrat. Averea deţinută, şi pentru care au fost identificate părţi de natură nejustificată, de către domnul Bucurescu Sorin, împreună cu soţia sa, doamna Bucurescu Ana Eugenia, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 721.106,6 Lei. Se începe sesizarea Comisiei de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Craiova, potrivit dispoziţiilor art. 18 din Legea nr. 176/2010, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatului de primar al comunei Slivileşti, judeţul Gorj (2004-2010) de către domnul Bucurescu Sorin. Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă. Contat telefonic şi întrebat ce crede despre faptul că dosarul ar putea fi unul instrumentat politic, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţeana spus „În situaţia în care primarul îşi argumentează foarte bine faptul că declaraţia lui de avere nu are cum să facă obiectul unor interpretări ale unei instituţii, care după câte ştim şi după cum am văzut se adresează celor analizaţi, după cum le cade lor de cuviinţă, şi nu în mod corect, nu în mod loial, pentru toţi cei ce reprezintă obligaţia de a-şi prezenta declaraţia de avere. Este un dosar, care este în mod subiectiv, supus analizei şi ca atare te conduce şi spre ideea aceasta că este un dosar politic, având în vedere că la Slivileşti, Bucurescu este cel care munceşte, Bucurescu este cel care deranjează”.

Ruşeţ: „Exclusă orice instrumentare politică”

Contactat telefonic, pentru a răspunde acuzaţiilor care se aduc actualei puteri de către edilul socia-democrat, liderul PDL Gorj, Ion Ruşeţ a declarat „cred că domnul Bucurescu sub impulsul emoţiilor poate spune asemenea declaraţii, nu am văzut până în momentul de faţă să fie un dosar instrumentat la ANI de către actuala putere. Dimpotrivă sunt demnitari care fac parte din actuala putere, care se află în vizorul ANI. Nu am să comentez mult nici despre averea domnului Bucurescu, a obţinut-o şi urmează să demonstreze dacă a obţinut-o onest sau nu, chestiunea este că este normal să prezinţi în declaraţia de avere orice venit care apare peste an. Dacă domnia sa nu a făcut astfel de referinţe, probabil va trebui să dea explicaţii. Exclusă orice instrumentare politică, domnul Bucurescu nu este o personalitate să fie actuala putere extrem de atentă cu el. Probabil că acum va mai leşina în faţa Primăriei şi va mai fi un subiect naţional de presă”.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente