Buget local de peste 35 de milioane de euro la Târgu Jiu! Romanescu: „Normal că au fost emoții”

0
30

Peste 35 de milioane de euro au la dispoziție edilii târgujieni în acest an pentru a-și îndeplini obiectivele propuse. Bugetul municipiului Târgu Jiu a fost votat în unanimitate de către aleșii locali, iar suma este considerată apropiată de cea din 2017. Primarul Marcel Romanescu recunoaște că a avut emoții din cauza scandalurilor de la ultimele ședințe de Consiliu Local, dar spune că dialogul cu cei doi viceprimari a făcut ca bugetul să fie votat într-un timp record.

Bugetul local al orașului Târgu Jiu este în acest an de peste 165 de milioane de lei. Deși, la prima vedere, suma este mai mică decât cea prevăzută în bugetul anului trecut, edilii spun că diferența se datorează unor schimbări legislative în ceea ce privești banii alocați Educației. Viceprimarul Aurel Popescu se declară încrezător în respectarea planului de investiții. „Este un buget de bun-simț, un buget normal. Realizarea bugetului pe 2017 a fost una de 96,5% ca și procent de realizare. Sunt aceleași cifre ca și anul trecut. E vorba de 165 de milioane de lei. E adevărat, avem un buget mai mic decât anul trecut cu sumele care reveneau domeniului Învățământ. Sumele acestea nu mai trec prin Primăria Municipiului Târgu Jiu, merg direct la ISJ și de aceea apare o diferență între bugetul lui 2017 și cel din 2018. În rest, cifrele sunt apropiate de cele din 2017”, a declarat Aurel Popescu.

„Îmi doresc ca sumele să fie respectate”

Vicele Popescu spune că sume importante vin în acest an și de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). „Chiar îmi doresc ca sumele să fie respectate și cheltuite pentru ca investițiile și lucrările de dezvoltare a municipiului să fie duse la bun sfârșit în 2018. Sunt lucrări importante, continuări de lucrări din anul 2017, dar și noi proiecte, ca urmare a depunerii la Ministerul Dezvoltării Regionale, în luna martie a anului trecut, a proiectelor pentru atragerea de fonduri prin PNDL. Odată semnate, vor putea fi începute și poate chiar finalizate în 2018. E vorba de peste 6,5 milioane de euro, atât pentru unități de învățământ, cât și proiectul de amenajare a Ansamblului Monumental Calea Eroilor.

„A fost un proiect discutat cu domnii viceprimari”

Numeroși politicieni locali se așteptau ca ședința de Consiliu Local pentru adoptarea bugetului să fie una cu scandal după episoadele precedente, însă nu a fost deloc așa. Chiar primarul Marcel Romanescu s-a declarat surprins că bugetul a trecut cu unanimitate de voturi. „Mă bucur că bugetul a trecut cu unanimitate de voturi, ceea ce înseamnă că a fost un proiect discutat atât cu direcțiile din cadrul Primăriei, cât și cu domnii viceprimari și consilierii din comisiile de specialitate. E primul proiect de buget pe care l-am trecut în calitate de primar și normal că au fost emoții, dar sunt fericit că a trecut în această formă. Au fost foarte multe discuții pe care le-am purtat cu cei care reprezintă Consiliul Local, am încercat de fiecare dată, atât eu, cât și cei doi viceprimari, să venim cu proiectele care s-au regăsit în buget și înseamnă că lumea a înțeles că este nevoie de un proiect așa cum ni l-am dorit. Niciodată un buget nu este suficient pentru necesitățile unei localități, însă am încercat să ne încadrăm cu proiectele în bugetul prevăzut. Ne-am fi dorit sume mult mai mari, dar asta este”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here