Bugetul mult aşteptat, mană cerească pentru primăriile din judeţ

0
16

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, situaţia bugetului pe anul 2013, atât în ceea ce priveşte instituţiile din subordine, cât şi unităţile administrativ teritoriale. Călinoiu a scos în evidenţă faptul că sumele repartizate vizează în primul rând achitarea arieratelor şi plăţilor restante, dar şi finalizarea unor investiţii demarate în anii anteriori. Situaţia bugetului va fi amplu dezbătută în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean de vineri.

În şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean se vor împărţi banii unităţilor administrativ teritoriale, pentru plata arieratelor, dar şi pentru plata anumitor investiţii restante. Astfel, potrivit lui Ion Călinoiu, Consiliul Judeţean are de repartizat suma de 23.859 mii lei pentru anul 2013, sumă ce a fost comunicată prin decizia nr 121/2013 a directorului executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj. „Ca urmare a centralizării datelor comunicate de unităţile administrativ teritoriale, au rezultat arierate în sumă totală de 14.662 lei, arierate ce vor fi acoperite integral din aceste sume repartizate, reprezentând un procent de 61, 45% din totalul sumelor alocate, diferenţa de 9.147 mii lei va fi alocată pentru asigurarea cofinanţării locale aferente programelor de dezvoltare locală şi proiectelor de infrastructură”, a declarat Ion Călinoiu.

Criteriile politice, excluse din start

Potrivit documentelor, sumele defalcate din TVA pentru achitarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului Gorj se ridică la peste 37.000 mii lei, sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor se ridică la peste 221.000 mii lei, sumele defalcate din TVA pentru drumurile judeţene şi comunale se ridică la peste 10.000 mii lei, cu o descreştere de 2% faţă de anul 2012 şi sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale se ridică la peste 31.000 lei, cu o creştere de 6% faţă de anul anterior. Şeful Consiliului Judeţean Gorj a mai declarat ieri faptul că sumele vor fi repartizate în funcţie de vechimea datoriilor, „pentru a nu se înţelege că au fost repartizate pe criterii politice”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Tot potrivit documentelor, spre exemplu Primăriei Băleşti îi va fi repartizată cota defalcată din impozitul pe venit în sumă de 1020 mii lei şi 614.00 mii lei, reprezentând suma defalcată din TVA în timp ce Primăriei Câlnic îi va fi repartizată suma de 2 mii lei, cota defalcată din impozitul pe venit şi suma de 1.00 privind suma defalcată din TVA.

Lista cu repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2013:

Lista cu repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2013

Lista cu repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2013

Lista cu repartizarea cotelor defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2013:

Lista cu repartizarea cotelor defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2013

Lista cu repartizarea cotelor defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2013


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here