Acasa / Actualitate / Bursele unor elevi de la C.N. „George Coșbuc”, ciuntite

Bursele unor elevi de la C.N. „George Coșbuc”, ciuntite

Părinții unor elevi de la Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru s-au plâns de faptul că nu au primit integral bursele pe care le merită.

Într-un comunicat de presă, conducerea Primăriei Motru a menționat că a acordat sumele integrale solicitate de unitățile de învățământ pentru plata burselor școlare: „417.000 de lei a virat Primăria Municipiului Motru pentru plata burselor ce se vor acorda elevilor care urmează cursurile unităților școlare de pe raza localității. Bursele sunt aferente anilor școlari 2017-2018 și 2018-2019.

Primăria a achitat integral sumele în conformitate cu solicitările directorilor unităților de învățământ de pe raza municipiului. Plata burselor către elevi se face în această săptămână, iar cuantumul acestora, stabilit prin hotărâre de consiliu local, este de 100 de lei/lună – bursă de performanță, bursă de merit – 30 lei/lună, bursă de studiu -30 lei/lună și bursă socială – 30 lei/lună.

Astăzi, mai mulți părinți ai elevilor de la Colegiul Național ”George Coșbuc” au sesizat că elevii nu au primit bursele în întregime, iar primăria a demarat verificări.

Dacă se confirmă informațiile, iar conducerea unității de învățământ nu a calculat corect sumele necesare, Primăria municipiului Motru va completa sumele astfel încât elevii să nu fie afectați și să beneficieze de cuantumul integral al burselor“, se arată într-un comunicat al Primăriei Motru.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*